Το μέλλον των Immortal και τα σχέδια του Abbath

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσίευσε το Team Rock

26/03/2015 @ 20:34
Στο μέλλον των Immortal αλλά και τα προσωπικά του σχέδια αναφέρεται ο frontman της μπάντας, Abbath, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στο Team Rock και έχει αναλυτικά ως εξής:

«Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Immortal γράφει και κάνει πρόβες διακαώς, με έναν κατακλυσμό από νέο υλικό να είναι έτοιμο να ηχογραφηθεί. Όντας αδύνατον να καταλήξει σε συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας προκειμένου να προχωρήσει, έχει διαμορφώσει ένα νέο line up. Ενώ είναι ευγνώμων και σέβεται την συνεισφορά του Demonaz, του Horgh και του Apollyon, τώρα είναι ο σωστός χρόνος ώστε ο Abbath να παρουσιάσει την τέχνη του στον κόσμο και να συνεχίσει να εξελίσσει την κληρονομιά.

Τα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις - η πρώτη από αυτές θα λάβει χώρα στο Forum του Λονδίνου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Abbath θα βρεθεί σε σκηνή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από το θριαμβευτικό headline στο Bloodstock Festival το 2011, μαζί με τους W.A.S.P. και τους Motörhead. Κατόπιν, τον Φεβρουάριο του 2016 θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ως headliner στο διάσημο Blastfest στο Bergen - επικεφαλής ενός 100% νορβηγικού line up.

Abbath σημαίνει μια συνεχιζόμενη ύφανση του δημιουργικού νήματος του καλλιτέχνη: τα νέα τραγούδια έχουν διαμορφωθεί, έτοιμα να σταθούν δίπλα στα κλασικό υλικό των Immortal και σε σπάνια - αν όχι ποτέ – παιγμένα «διαμάντια» που θα ξαθαφτούν από έναν επικό κατάλογο που εκτείνεται χρονικά περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Το να χρησιμοποιήσει το δικό του όνομα είναι ένα φυσικό βήμα για τον Abbath, ο οποίος αποτελεί έμβλημα και ταυτίζεται με τη μπάντα που συνίδρυσε το 1990. Αυτό σημαίνει 25 χρόνια «κόντρα» στον βόρειο άνεμο, ένα ορόσημο για οποιαδήποτε μπάντα, και αντί να το εκμεταλλευτεί σέρνοντας το όνομα των Immortal στη λάσπη, ο Abbath «θα κουβαλήσει στην πλάτη του» το δικό του υλικό.

Το όνομα των Immortal, προς το παρόν, θα ξεκουραστεί. Η ουσία, η δύναμη, η μουσική -και ο Abbath- όχι.»
  • SHARE
  • TWEET