«To "Lulu" είναι το αριστούργημα του Lou Reed»

Αυτό είχε υποστηρίξει ο David Bowie για τη συνεργασία του μεγάλου μουσικού με τους Metallica

20/04/2015 @ 08:54
Η σύζυγος του Lou Reed, Laurie Anderson, στη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της πριν δύο μέρες στον Rock n’ Roll Hall Of Fame, αποκάλυψε τι της είχε πει ο David Bowie για το "Lulu".

Ο πολυσυζητημένος δίσκος του Lou Reed μαζί με τους Metallica το 2011 ήταν ο τελευταίος του, δύο χρόνια πριν το θάνατό του, τον Οκτώβριο του 2013. Η Anderson είπε: «Η δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν δυσκολη εποχή για μένα με πολλές προκλήσεις και για τους δύο. Μετά τον θάνατο του Lou, ο David Bowie είχε μεγάλο δίκιο όταν ήρθε και μου είπε "τo "Lulu" είναι το αριστούργημα του Lou, απλά θα χρειαστεί λίγος καιρός για να το καταλάβουν. Θα γίνει όπως και με το "Berlin"».

Η ίδια δεν είχε αποδεχτεί πλήρως το δίσκο όταν είχε κυκλοφορήσει, ωστόσο 18 μήνες μετά είχε την ευκαιρία να τον επανεκτιμήσει. «Διάβαζα τους στίχους και είναι τόσο άγριοι. Ο Lou ήξερε και καταλάβαινε το φόβο, τον τρόμο, την εκδίκηση και την αγάπη. Το "Junior Dad" είναι μια εμπειρία βγαλμένη από τη Βίβλο. Πήγε το rock and roll σε ένα νέο επίπεδο».

Μέχρι και σήμερα, ο δίσκος έχει πουλήσει μόλις 40.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ, έχοντας «πολεμηθεί» από το σύνολο των κριτικών και της μεγαλύτερης μερίδας των οπαδών. Ο Kirk Hammett είχε δηλώσει ατάραχος από το γεγονός. «Αγαπώ μέχρι θανάτου αυτό το δίσκο. Είναι κρίμα που δεν έχουν κι άλλοι τη γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Είναι απλά μουσική…»
  • SHARE
  • TWEET