Τι ζητά ο Tony Iommi από τον metalhead πρόεδρο της Ινδονησίας;

Kάνει έκκληση στον Joko Widodo να χαρίσει τη ζωή σε δύο Αυστραλούς βαρυποινίτες

04/03/2015 @ 09:17
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sydney Morning Herald, ο Tony Iommi έκανε έκκληση στον πρόεδρο της Ινδονησίας, Joko Widodo, να χαρίσει τη ζωή σε δύο άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο το 2006.

Οι Aυστραλοί, Αndrew Chan και Myuran Sukumaran, συνελήφθησαν το 2005 όταν προσπάθησαν να εισάγουν ποσότητα ηρωίνης στη χώρα και έκτοτε ζητούν την επιείκια του προέδρου, χωρίς αντίκρυσμα, καθώς ο νόμος είναι αυστηρός.

Ο Widodo είναι πασίγνωστος για την αγάπη του στην metal μουσική. Λατρεύει, μεταξύ πολλών, τους Metallica, Megadeth, Napalm Death, Lamb Of God. Ο 53χρονος πρόεδρος (από το 2014) είχε δώσει παρών στη συναυλία των Metallica στην Τζακάρτα το 2013 και δέχτηκε δώρο ένα μπάσο από τον Robert Trujillo. Αναγκάστηκε να το δώσει πίσω, προσωρινά, καθώς ο νόμος απαγορεύει δώρα σε υπάλληλους της κυβέρνησης.

Πριν λίγο καιρό, και οι Napalm Death, είχαν ζητήσει από τον Widodo να δείξει ανωτερότητα στο θέμα της εκτέλεσης των δύο ανδρών (διαβάστε εδώ).

Ο Iommi, στο γράμμα, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μεταφράστηκε και δόθηκε άμεσα στον πρόεδρο, γράφει πως καταλαβαίνει απόλυτα τις προσπάθειες να καταπολεμηθεί η μάστιγα των ναρκωτικών, καθώς έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τι κακό προκαλούν.

«Κάνω έκκληση προς εσάς, ως άνθρωπο που συγχωρεί, να λάβετε υπόψη την μεταμέλειά τους και πως αυτή η μεταμόρφωσή τους είναι αποτέλεσμα των Αρχών της Ινδονησίας» αναφέρει η επιστολή, ενώ ο Iommi ζητά να συνεχίσουν την κάθειρξή τους προσφέροντας στο κοινό καλό.

IndonesiaPresidentMetalhead
  • SHARE
  • TWEET