Έρχεται το νέο μέρος του μεγαλεπήβολου concept των The Dear Hunter

Το "Act V" των πολυσυλλεκτικών prog rockers ετοιμάστηκε νωρίτερα απ' ό,τι φανταζόμασταν!

23/06/2016 @ 21:32

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το περσινό "Act IV: Rebirth In Reprise", το οποίο εντυπωσίασε τους συντάκτες του Rocking.gr που το τοποθέτησαν στην δέκατη θέση με τους καλύτερους δίσκους του 2015, οι The Dear Hunter επιστρέφουν με το πέμπτο μέρος του μεγαλεπήβολου concept που ξεκίνησαν το 2006 και θα απαρτίζεται από έξι μέρη συνολικά.

Το "Act V: Hymns With The Devil In Confessional" θα κυκλοφορήσει φέτος, στις 9 Σεπτεμβρίου, μέσω της Cave & Canary Goods/Equal Vision. Το "Act V" ηχογραφήθηκε κατά τα ίδια sessions με το "Act IV". Και τα δύο περιλαμβάνουν ορχηστρικό μέρος γραμμένο από τον ιθύνοντα νου του συγκροτήματος, Casey Crescenzo, το οποίο επιμελήθηκε ο Brian Adam McCune της Awesome Orchestra, με μαέστρο τον David Moschler. Ωστόσο, ο Crescenzo υπόσχεται πως ο νέος δίσκος «αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία με δική της ταυτότητα».

Ο Crescenzo αποκάλυψε, επίσης, πως αυτός θα είναι ο τελευταίος κανονικός rock δίσκος της σειράς των Act: «Η αλήθεια είναι πως, γνωρίζοντας τι σημαίνει το "Act VI" για τη σειρά και τι έχει να πει η ιστορία του, το να το παρουσίαζα στην ίδια μορφή σαν τα Act I-V θα ήταν σαν να υποβιβάζω τη δημιουργική ευκαιρία που μου δίνει.»

Ακούστε το πρώτο τραγούδι από το "Act V" που δίνεται στη δημοσιότητα, ονόματι "Gloria".

Μπορείτε να διαβάσετε μια εκτενέστατη κριτική με εις βάθος ανάλυση του concept του περσινού δίσκου των The Dear Hunter από τον Μάνο Πατεράκη στον ακόλουθο σύνδεσμο.

"Act V: Hymns With The Devil In Confessional" Tracklist
01. Regress
02. The Moon / Awake
03. Cascade
04. The Most Cursed of Hands / Who Am I
05. The Revival
06. Melpomene
07. Mr. Usher (on His Way to Town)
08. The Haves Have Naught
09. Light
10. Gloria
11. The Flame (Is Gone)
12. The Fire (Remains)
13. The March
14. Blood
15. A Beginning

The Dear Hunter-Act V

  • SHARE
  • TWEET