Τέλος στην εμπορική διαμάχη των Pink Floyd με την EMI

07/01/2011 @ 11:32
Οι Pink Floyd έδωσαν τέλος στη διαμάχη τους με την δισκογραφική εταιρεία EMI, αναφορικά με τη χρήση των τραγουδιών τους στο internet. Η μπάντα, που συγκαταλέγεται στο δυναμικό της EMI από το 1967, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την εταιρεία.

Η διένεξη των Pink Floyd με την εταιρεία τους είχε φτάσει έως το Ανώτατο Δικαστήριο το Μάρτιο του 2010, με την απόφαση του δικαστή να βγαίνει υπέρ του συγκροτήματος. Πλέον επιβεβαιώνεται και από την EMI ότι υπεγράφη μια νέα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Όλες οι νομικές διαφορές μεταξύ του συγκροτήματος και της εταιρείας έχουν διευθετηθεί ως αποτέλεσμα αυτής της νέας συμφωνίας», αναφέρει η EMI σε ανακοίνωσή της, εξηγώντας ότι η εταιρεία στοχεύει να «βοηθήσει το συγκρότημα να εκταθεί στους νέους και τους ήδη υπάρχοντες οπαδούς του, μέσω της εκπληκτικής δισκογραφίας του». Σύμφωνα με το BBC, το νέο συμβόλαιο θα είναι πενταετούς διάρκειας.

Η αρχική διαμάχη συνδέεται με ένα συμφωνητικό μεταξύ των Pink Floyd και της EMI, που είχε συμφωνηθεί στα τέλη της δεκαετίας του '90, και το οποίο όριζε πως τα τραγούδια της μπάντας δε θα μπορούν να πωλούνται ξεχωριστά, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη άδεια.

Η μπάντα υποστήριξε ότι ο όρος θα έπρεπε να ισχύει και στην ψηφιακή διάθεση του υλικού της μέσω καταστημάτων, όπως το iTunes, αλλά και στα cd. Η EMI διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η λέξη «δίσκος» στο συμβόλαιο του συγκροτήματος απευθυνόταν «μόνο στο φυσικό προϊόν».

Οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος υποστήριξαν με επιτυχία την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου, αν και οι Pink Floyd θα εξακολουθήσουν να πωλούνται μεμονωμένα στο iTunes.
  • SHARE
  • TWEET