Ταινία για τον Jimi Hendrix ...χωρίς όμως τη μουσική του

05/07/2012 @ 11:24
Η βιογραφική ταινία για τον Jimi Hendrix έχει ήδη ξεκινήσει να γυρίζεται στην Ιρλανδία, με πρωταγωνιστή τον Andre Benjamin (γνωστό και ως Andre 3000) των Outkast στον ρόλο του Hendrix.

Το φιλμ θα περιέχει διασκευές του Benjamin σε τραγούδια όπως το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" των Beatles αλλά και τα "Wild Thing" και "Hound Dog", τραγούδια που ερμήνευε ο Hendrix την περίοδο 1966-1967 πριν αναδειχθεί με δικό του υλικό.

Αντίθετα, στην ταινία δεν θα ακουστεί κανένα κομμάτι του Hendrix. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός Experience Hendrix LLC, ο οποίος επιβλέπει την περιουσία του καλλιτέχνη, δεν έδωσε άδεια ώστε τα copyright τους να χρησιμοποιηθούν στην ταινία.

Δεδομένου βέβαια πως αυτή εκτυλίσσεται στο Λονδίνο την περίοδο πριν το ντεμπούτο του "Are You Experienced?", οι μεγάλες επιτυχίες του δεν ήταν απαραίτητες για τη συνέχεια των γυρισμάτων. Οι παραγωγοί της ταινίας, που θα ονομάζεται "All Is By My Side", ελπίζουν να κυκλοφορήσει το 2013.

«Ο Andre έχει γίνει ένας πραγματικός Jimi εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο παραγωγός Sean McKittrick στο Rolling Stone. «Μιλάει και περπατάει σαν αυτόν, έχει χάσει πολύ βάρος. Η μεταμόρφωση είναι εκπληκτική.»
  • SHARE
  • TWEET