Ταινία για τη ζωή του B.B. King θα βγει στις αίθουσες το Μάιο του 2012

05/12/2011 @ 10:06
Ο Βρετανός σκηνοθέτης Jon Brewer δουλεύει πάνω σε μία ταινία μεγάλου μήκους σχετικά με τη ζωή του B.B. King.

Ο θρύλος των blues έχει εγκρίνει τη δημιουργία, έχοντας δώσει και πολλές πληροφορίες στο σκηνοθέτη, κι έτσι η ταινία "B.B. King: The Life Of Riley" θα βγει στις αίθουσες το Μάιο του 2012.

«Ο B.B. εξακολουθεί να δίνει τα πάντα για τη μουσική και έχει τεράστια ιστορία. Ήταν προνόμιο για μένα να μου ζητηθεί να κάνω αυτή την ταινία, είναι η ζωή του B.B. King!», δήλωσε ο Brewer σε συνέντευξή του.

Μιλώντας για τη ζωή του B.B. μέχρι τώρα, ο Brewer περιγράφει: «Υπάρχει ένα γεγονός που επισκιάζει τα υπόλοιπα. Ήταν ένα μικρό αγόρι που του άρεσε το σχολείο, αλλά δεν του άρεσε να πηγαίνει στην εκκλησία, παρ' όλα αυτά σεβόταν πολύ τη μητέρα του και έκανε ό,τι του ζητούσε. Και ξαφνικά εκείνη ξεψυχούσε. Είδε τη μητέρα του να πεθαίνει και αυτό τον οδήγησε να στηριχθεί στην γιαγιά του και να δουλέψει στη γη. Και μετά πεθαίνει και αυτή, όταν ο King ήταν 9 ή 10 ετών, και η ζωή του διαλύθηκε».

«Κατάφερε να γίνει γεωργός και να πληρώνει με σιτηρά το ενοίκιο της γης του και το φαγητό του, βγάζοντας ουσιαστικά 2.5 δολάρια το μήνα. Έχω δει τα λογιστικά βιβλία που υπάρχουν ακόμη και αποδεικνύουν ότι αποπλήρωσε το χρέος του αλλά και το χρέος της γιαγιάς του, πριν τον πάρει ο πατέρας του. Αυτός ο άντρας επιβίωσε και έγινε ο βασιλιάς των blues. Αυτό που έκανε είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο».
  • SHARE
  • TWEET