Συνελήφθη τζιχαντιστής τραγουδιστής death metal μπάντας από το Μπανγκλαντές

Ύποπτος για συμμετοχή στην ISIS ο Asif Adnan

04/10/2014 @ 12:03
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph, ο άντρας που συνελήφθη στο Μπανγκλαντές ως ύποπτος εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στο επονομαζόμενο ισλαμικό κράτος ISIS ήταν ο τραγουδιστής της death metal μπάντας Jahiliyyah.

Jahiliyyah ονομάζεται η ιστορική περίοδος της Αραβίας πριν την έλευση του Ισλάμ και κυριολεκτικά σημαίνει άγνοια της θείας καθοδήγησης.

Ο 26-χρονος death metal τραγουδιστής, Asif Adnan, συνελήφθη μαζί με έναν άλλον άντρα, τον Fazle Elahi Tanzil, όταν οι δυο τους επιστρατεύτηκαν από τον Samiun Rahman, έναν 24-χρονο ταξιτζή, για να ταξιδέψουν στη Συρία και να ενωθούν με τις στρατιωτικές δυνάμεις του ισλαμικού κράτους.

Η οικογένειά του έκανε αίτηση αποφυλάκισης, δηλώνοντας ότι ο Adnan έχει έξοχη ακαδημαϊκή μόρφωση και πολιτιστική παιδία, ως κάτοχος πτυχίου οικονομικών. Οι δικοί του ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς και έγιναν από «πολιτιστικούς του αντιπάλους», χωρίς κανένα στοιχείο.

Ωστόσο, οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν βρει μηνύματα του Adnan προς τον Tanzil, όπου ο Adnan δηλώνει την επιθυμία του να ταξιδέψει στη Συρία και να λάβει μέρος στην τζιχάντ.

Jahiliyyah
  • SHARE
  • TWEET