Συλλήψεις 18 οπαδών των Cannibal Corpse στη Ρωσία

Αιτία η διαμαρτυρία τους για την ακύρωση του live στην Αγία Πετρούπολη

16/10/2014 @ 08:28
Πριν ένα μήνα είχαμε δημοσιεύσει εδώ πως Χριστιανικές οργανώσεις στη Ρωσία, επιθυμούσαν να ακυρώσουν τις συναυλίες των Cannibal Corpse.

Και δείχνουν να τα καταφέρνουν, αν πιστέψουμε τους φίλους της αμερικανικής death metal μπάντας, που θεωρούν πως η οργάνωση «God's Will» ήταν πίσω από την ακύρωση εμφανίσεών τους, λόγω της εναντίωσής στους στίχους των τραγουδιών. Οι αρχές δήλωσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα St. Petersburg Times, πως η μη διεξαγωγή της συναυλίας οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους.

Από τις 8 προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, πραγματοποιήθηκαν μόλις οι 4, με την τελευταία να την σταματούν λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, ένοπλοι αστυνομικοί. Πολλοί θαμώνες κρατήθηκαν και υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και συνελήφθησαν με την κατηγορία της μέθης σε δημόσιο χώρο. Θα μείνουν φυλακή για 15 μέρες ή θα πληρώσουν το πρόστιμο!

Οι Cannibal Corpse σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για όσα τους συνέβησαν, λέγοντας πως σε μία συναυλία κόπηκε το ρεύμα λίγα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή με πρόφαση πως δεν… πλήρωσαν το νοίκι οι ιδιοκτήτες του venue, ενώ σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη τους ανέφεραν πως υπήρχε πρόβλημα με την βίζα τους και αν έπαιζαν θα έφευγαν από τη χώρα.

Η μπάντα αναφέρει πως τουλάχιστον σε 4 πόλεις έπαιξαν ολόκληρο το σετ τους ενώ ζητούν συγγνώμη από τους οπαδούς λέγοντας βέβαια πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις τους να κάνουν οτιδήποτε. «Ελπίζουμε κάποτε η κατάσταση να αλλάξει και να επιστρέψουμε» κλείνουν την ανακοίνωση.

  • SHARE
  • TWEET