"Songs Of Innocence": o νέος δίσκος των U2 είναι εκεί έξω

Μπορείς να το βρεις ήδη στα iTunes και από 13 Οκτωβρίου και στα δισκοπωλεία

10/09/2014 @ 10:04
Οι U2 πάντα έπαιρναν τον... χρόνο με τους δίσκους. Το νέο "Songs Of Innocence" έρχεται πέντε χρόνια μετά το "No Line On The Horizon" και είναι μόλις ο τέταρτος δίσκος τους από το 2000. Χθες το ανακοίνωσαν αναπάντεχα στην παρουσίαση του iPhone  όπου έπαιξαν το πρώτο single, "The Miracle (Of Joey Ramone)".

Αν έχετε iTunes, μπορείτε να «κατεβάσετε» τα έντεκα νέα τραγούδια τους (το προηγούμενο single "Invisible" δεν συμπεριλαμβάνεται) για τα οποία οι ίδιοι δηλώνουν πως φανερώνουν την αγάπη τους για το rock και punk των '70s, την electronica και soul των αρχών των '80s...

To εναρκτήριο τραγούδι ονομάζεται "The Miracle (Of Joey Ramone)" και η μπάντα γράφει στα liner notes του δίσκου πως και οι τέσσερις τους είδαν, νέοι ακόμα, τους Ramones στο Δουβλίνο, χωρίς εισιτήριο και με την βοήθεια ενός φίλου. Είδαν μισή συναυλία αλλά έφτανε για να είναι μία από τις καλύτερες βραδιές της ζωής τους. O Bοno σε συνέντευξη στο Rolling Stone ανέφερε πως είναι πολύ προσωπικός δίσκος για όλους, πιθανότατα concept, καθώς όλα τα θέματα έχουν κοινή αφετηρία. Σχέσεις, φιλία, εραστές, οικογένειες.

Το "Songs" ηχογραφήθηκε σε Δουβλίνο, Ν. Υόρκη, Λονδίνο, Λος Αντζελες. Παραγωγός είναι ο περιζήτητος Danger Mouse, μαζί με παλαιότερους συνεργάτες τους όπως οι Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney and Flood. Υπάρχει τραγούδι αφιερωμένο στην μητέρα του Bono που πέθανε ενώ αυτός ήταν 14 και ένα tribute στους Clash, το "This Is Where You Can Reach Me Now".

Τα έντεκα τραγούδια: "The Miracle (Of Joey Ramone)", "Every Breaking Wave", "California (There Is No End To Love)", "Song For Someone", "Iris (Hold Me Close)", "Volcano", "Raised By Wolves", "Cedarwood Road", "Sleep Like A Baby Tonight", "This Is Where You Can Reach Me Now", "The Troubles". Στην «φυσική» κυκλοφορία στις 13/10 (εκδόσεις με 24 σελίδες εσώφυλλο, διπλό βινύλιο) θα υπάρχουν ακουστικές εκτελέσεις και δύο ακόμα τραγούδια, τα "Lucifer's Hands" και "The Crystal Ballroom".

U2 - Songs Of Innocence
  • SHARE
  • TWEET