Σίγησε η φωνή του "Burning Heart" (Jimi Jamison)

Απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών ο πιο γνωστός εκ των τραγουδιστών των Survivor

02/09/2014 @ 20:11
Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο Jimi Jamison, που έγινε κυρίως γνωστός για τη συμμετοχή ως τραγουδιστής στους Survivor. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ο θανατός του προήλθε από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Jamison έγινε μέλος των Survivor το 1984, όταν το συγκρότημα αποφάσισε να διώξει τον τραγουδιστή Dave Bickler, με τον οποίο το 1982 ηχογράφησε για την ταινία "Rocky III" το "Eye Of The Tiger". Με τον Jamison στο μικρόφωνο οι Survivor θα γνώριζαν ξανά την επιτυχία μέσω ταινίας "Rocky" και πιο συγκεκριμένα με το κομμάτι "Burning Heart" για το "Rocky IV".

Το 1989 οι Survivor διαλύθηκαν και ο Jamison έσμιξε ξανά μαζί τους το 2000 για άλλα έξι χρόνια, αν και κατά τη διάρκεια των ‘90s τόσο αυτός και κάποιοι μουσικοί του όσο και τα υπόλοιπα μέλη μαζί με τον Bickler περιόδευαν χρησιμοποιώντας το όνομα Survivor, κάτι που οδήγησε σε νομικές διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Jimi Jamison συνέδεσε το όνομά του με άλλα δύο κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν σε σειρά / ταινία: το "The Moment Of Truth" των Survivor που χρησιμοποιήθηκε στο "The Karate Kid" και το προσωπικό "I'm Always Here" που αποτελεί το κομμάτι που ακούγεται στους τίτλους της σειράς "Baywatch".
  • SHARE
  • TWEET