Επετειακές κυκλοφορίες για τα 50 χρόνια του "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

Οι ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις θα περιλαμβάνουν επίσης ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και video

03/05/2017 @ 13:38

Οι Beatles γιορτάζουν τα 50 χρόνια του "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" με ειδικές επετειακές κυκλοφορίες.

Το "Sgt. Pepper" κυκλοφορεί με νέα mixes σε stereo και σε ήχο 5.1 surround. Περιλαμβάνει επίσης ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, video και ειδική συσκευασία καθώς και το ντοκιμαντέρ του 1992 "The Making Of Sgt. Pepper" αποκατεστημένο ειδικά για το Super Deluxe Boxed Set.

Λονδίνο - 5 Απριλίου, 2017 - Ήταν πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου, όταν ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison, και ο Ringo Starr άφησαν τον κόσμο άφωνο και κατάπληκτο με το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", ένα άλμπουμ αριστούργημα που τάραξε τα νερά και εξελίχθηκε στο πιο αναγνωρισμένο άλμπουμ όλων των εποχών. Με αφορμή την επέτειο αυτή οι Beatles θα κυκλοφορήσουν το "Sgt. Pepper" σε ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις στις 26 Μαΐου (Apple Corps Ltd./Capitol/USM). Το άλμπουμ είναι εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell σε stereo και 5.1 surround ήχο και είναι εμπλουτισμένο με πρώιμες εκδοχές από τα studio sessions, που περιλαμβάνουν 34 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.

«Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι 50 χρόνια μετά ξαναβλέπουμε αυτό το project με τόσο θαυμασμό για το πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι τεχνικοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης τόσο ανθεκτικό στο χρόνο», λέει ο Paul McCartney στην εισαγωγή της επετειακής έκδοσης του "Sgt. Pepper".

«Το "Sgt. Pepper" έπιασε ακριβώς το κλίμα της εποχής εκείνης, κι επέτρεψε σε πολύ κόσμο να ξεκινήσει από εκεί και να προχωρήσει», θυμάται ο Ringo Starr στο βιβλίο της επετειακής έκδοσης.

Για την Record Store Day στις 22 Απριλίου, η Apple Corps Ltd./Capitol/UMe κυκλοφόρησε ένα single σε μια αποκλειστική, limited έκδοση σε βινύλιο 7 ιντσών με τα τραγούδια των Beatles, "Strawberry Fields Forever" και "Penny Lane", τα οποία είναι από τα πρώτα κομμάτια που ηχογράφησαν οι Beatles για το "Sgt. Pepper" τον Νοέμβριο του 1966. Αντί να τα κρατήσουν για το άλμπουμ τα δύο τραγούδια κυκλοφόρησαν ως ένα double A-sided single τον Φεβρουάριο του 1967. Μέσα στη φρενίτιδα των μέσων για το ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση της μπάντας, το single γεφύρωσε -αυτό που θεωρήθηκε μεγάλο «χάσμα»- την κυκλοφορία του άλμπουμ "Revolver", τον Αύγουστο του 1966 και του "Sgt. Pepper", δέκα μήνες αργότερα.

Είναι η πρώτη φορά που το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" κυκλοφορεί ξαναμιξαρισμένο και με επιπλέον ηχογραφήσεις, και αποτελεί το πρώτο άλμπουμ των Beatles που επανακυκλοφορεί ανανεωμένο από το "Let It Be... Naked" του 2003. Για να φτιάξουν τις νέες stereo και 5.1 surround sound mixes του "Sgt. Pepper", ο παραγωγός Giles Martin και ο τεχνικός ήχου Sam Okell ένωσαν τις δυνάμεις στους με μια εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών στα Abbey Road Studios in London. Όλες οι επετειακές εκδόσεις του άλμπουμ περιλαμβάνουν το νέο stereo mix του Martin, το υλικό του οποίου άντλησε από τα αυθεντικά four-track tapes sessions και με οδηγό το προτιμώμενο από τους Beatles mono mix το οποίο είχε επιμεληθεί ο πατέρας του, George Martin.

Οι Επετειακές Κυκλοφορίες του "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" περιλαμβάνουν:

Ένα CD με το νέο stereo mix του "Sgt. Pepper", με το "Edit for LP End" run-out groove του αρχικού U.K. album.

Έκδοση Deluxe: Διπλό CD και ψηφιακό πακέτο με το νέο stereo album mix στο πρώτο CD και επιπλέον 18 κομμάτια στο δεύτερο CD. Πιο αναλυτικά στο 2ο CD περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ, μια ακυκλοφόρητη instrumental version του "Penny Lane", και η version του 2015 καθώς και δύο ακόμα ακυκλοφόρητες εκτελέσεις του "Strawberry Fields Forever".

Έκδοση Deluxe Βινυλίου: Διπλό βινύλιο 180gram που αποτελείται από το νέο stereo album mix του άλμπουμ στο πρώτο LP, ενώ στο δεύτερο LP περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ.

Έκδοση Super Deluxe: Το box set έξι δίσκων περιλαμβάνει:
CD 1: Το νέο stereo album mix 
CDs 2 & 3:  
- 33 επιπλέον ηχογραφήσεις από τα studio sessions, ακυκλοφόρητες και μιξαρισμένες για πρώτη φορά από τα αυθεντικά four-track tapes sessions, και σε χρονολογική σειρά ηχογράφησης. 
- Ένα νέο stereo mix του "Penny Lane" και τη stereo mix του 2015 του "Strawberry Fields Forever"
CD 4:  
- Το αυθεντικό mono mix του άλμπουμ και των single "Strawberry Fields Forever" και "Penny Lane"
- Το promotional mono single mix του "Penny Lane" που κυκλοφόρησε από την Capitol Records' U.S. 
- Ακυκλοφόρητα πρώιμα mono mixes του "She's Leaving Home", "A Day In The Life", και του "Lucy In The Sky With Diamonds" (ένα mix που θεωρείτο σβησμένο από την κασέτα του 1967, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα ψάχνοντας στο αρχείο με αφορμή τις επετειακές κυκλοφορίες)
Discs 5 & 6 (Blu-Ray & DVD):
- Νέο 5.1 surround sound mixes του άλμπουμ και του "Penny Lane" από τους Giles Martin και Sam Okell, μαζί με την 5.1 surround mix του 2015 του "Strawberry Fields Forever" που επίσης επιμελήθηκαν. 
- High resolution audio versions των νέων stereo mixes του άλμπουμ και του "Penny Lane" και του stereo mix του 2015 του "Strawberry Fields Forever".
- Video: αποκατεστημένα promo video για τα "Strawberry Fields Forever", "Penny Lane", και "A Day In The Life" και το "The Making Of Sgt. Pepper", καθώς και του "The Making Of Sgt. Pepper", του ντοκιμαντέρ (που προβλήθηκε το 1992) σε αποκατεστημένη ποιότητα, με συνεντεύξεις των McCartney, Harrison, και Starr, και πλάνα από το στούντιο με εισαγωγή από τον George Martin. 

- "A splendid time is guaranteed for all" -

Το έντονο artwork του άλμπουμ, με το εξτράβαγκαντ Pop Art εξώφυλλο που δείχνει τους Beatles περιτριγυρισμένους από ένα πλήθος ηρώων σε ένα 3D κολάζ, είναι δημιουργία των Peter Blake και Jann Haworth σε συνεργασία με την μπάντα. Η Super Deluxe έκδοση του άλμπουμ περιλαμβάνει δύο αφίσες και ένα 144σέλιδο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο. Το βιβλίο περιέχει νέες εισαγωγές γραμμένες από τον Paul McCartney και τον Giles Martin και τα κεφάλαια καλύπτουν αναλύσεις track by track για το άλμπουμ και το εξώφυλλό του, πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις καθώς και τις μουσικές καινοτομίες που σημείωσαν οι Beatles και τη σημασία του άλμπουμ από τους ειδικούς στους Beatles, τον συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Kevin Howlett; τον συνθέτη και μουσικολόγο Howard Goodall; τον μουσικό παραγωγό και συγγραφέα Joe Boyd; και τους δημοσιογράφους Ed Vulliamy και Jeff Slate. Επίσης το βιβλίο περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, αναπαραγωγές χειρόγραφων στίχων, υλικό από τα Abbey Road Studios, και τις πρώτες τυπωμένες διαφημίσεις για το "Sgt. Pepper". Στη Deluxe 2CD έκδοση περιλαμβάνεται ένα βιβλίο 50σελίδων - περίληψη αυτού του box set, ενώ το εξώφυλλο της έκδοσης "2LP Deluxe Vinyl" είναι πιστό αντίγραφο της πρώτης gatefold κυκλοφορίας.

- "We hope you will enjoy the show" -

Όπως πολλές εξαιρετικές ιδέες έχουν γεννηθεί κατά τύχη, το "Sgt. Pepper" ξεκίνησε από μια κουβέντα ανάμεσα στον Paul και τον Mal Evans (βοηθός στις συναυλίες) σε ένα αεροπλάνο, όταν ο Μal ζήτησε από τον Paul το αλάτι και το πιπέρι, και ο Paul παράκουσε "Sgt. Pepper". Η ιδέα μίας τέτοιας φιγούρας που μπορεί να είχε ριζώσει στο μυαλό του Paul, άνθισε με τη φαντασία των Beatles ως μίας στρατιωτικής μπάντας της εποχής του Εδουάρδου - "Sgt. Pepper’s Lonely Club Band". H έμπνευση για το "Sgt. Pepper" βέβαια προήλθε και από άλλα ερεθίσματα όπως το άλμπουμ των The Beach Boys' Pet Sounds, ένα βικτωριανό poster τσίρκου ("Being For The Benefit Of Mr. Kite!"), μια τηλεοπτική διαφήμιση δημητριακών ("Good Morning Good Morning"), μια ζωγραφιά του μικρού γιου του John, Julian ("Lucy In The Sky With Diamonds"), ένας έφηβος φυγάς του οποίου η ιστορία μεταδόθηκε στις ειδήσεις ("She's Leaving Home"), και Ινδουιστικές διδασκαλίες ("Within You Without You").

- "Lend me your ears and I'll sing you a song" -

Χρησιμοποιώντας τον κλασικό εξοπλισμό ηχογραφήσεων της εποχής, την four-track tape, οι Beatles συνεργάστηκαν με τον παραγωγό George Martin για να πετύχουν το «αδύνατο», να φτάσουν όσο πιο μακριά γινόταν με τις ενορχηστρώσεις και τη νέα τεχνολογία συνειδητοποιώντας το συλλογικό όραμα για το "Sgt. Pepper's Lonely Club Band". Όπως το έθεσε και ο George Martin, «Ήμασταν σε μία άλλη μορφή τέχνης όπου έγραφες κάτι σε κασέτα, το οποίο μπορούσε να γραφτεί μόνο σε κασέτα». Οι Beatles πέρασαν πάνω από 400 ώρες στο Abbey Road’s Studio 2 για την ηχογράφηση του άλμπουμ, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1967.

- "I read the news today oh boy" -

Με την κυκλοφορία του την 1η Ιουνίου του 1967, το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" έμεινε 148 εβδομάδες στο βρετανικό chart, με τις 27 από αυτές να είναι στο #1. Στις ΗΠΑ το άλμπουμ ήταν στην κορυφή τις 15 από τις 88 εβδομάδες που πέρασε συνολικά στα charts. Κέρδισε 4 βραβεία GRAMMY®, ανάμεσα στα οποία και για το Άλμπουμ της Χρονιάς, και παραμένει ένα από τα άλμπουμ με τη μεγαλύτερη επιρροή και τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Το 2003 η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου συμπεριέλαβε το "Sgt. Pepper" στο National Recording Registry, αναγνωρίζοντάς το ως «πολιτιστικά, ιστορικά, ή αισθητικά σημαντικό». Το "Sgt. Pepper" είναι στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Rolling Stone για τα «500 Σπουδαιότερα Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

Προαγοράστε την επετειακή έκδοση του "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band": TheBeatles.lnk.to/SgtPepperAnniversary

Δείτε το trailer για την επετειακή έκδοση του "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" Anniversary: TheBeatles.lnk.to/SgtPepperAnniversaryTrailer

thebeatles.com
#SgtPepper
Twitter: @thebeatles
Facebook: thebeatles
Vevo: thebeatles
YouTube: thebeatles

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Anniversary Edition

Tracklist

CD
("Sgt. Pepper" 2017 Stereo Mix)
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band    
2. With A Little Help From My Friends 
3. Lucy In The Sky With Diamonds 
4. Getting Better     
5. Fixing A Hole    
6. She's Leaving Home     
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite!    
8. Within You Without You     
9. When I'm Sixty-Four    
10. Lovely Rita    
11. Good Morning Good Morning     
12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)    
13. A Day In The Life 

Deluxe [2CD, digital]

CD 1:  ‘Sgt. Pepper’ 2017 Stereo Mix (same as single-disc CD tracklist, above)

CD 2:  Complete early takes from the sessions in the same sequence as the album, plus various versions of "Strawberry Fields Forever" and "Penny Lane"
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Take 9]
2. With A Little Help From My Friends [Take 1 - False Start And Take 2 - Instrumental]        
3. Lucy In The Sky With Diamonds [Take 1]    
4. Getting Better [Take 1 - Instrumental And Speech At The End]    
5. Fixing A Hole [Speech And Take 3]    
6. She's Leaving Home [Take 1 - Instrumental]    
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite! [Take 4]
8. Within You Without You [Take 1 - Indian Instruments]     
9. When I'm Sixty-Four [Take 2]    
10. Lovely Rita [Speech And Take 9]    
11. Good Morning Good Morning [Take 8]        
12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) [Take 8]        
13. A Day In The Life [Take 1 With Hummed Last Chord]    
14. Strawberry Fields Forever [Take 7]        
15. Strawberry Fields Forever [Take 26]    
16. Strawberry Fields Forever [Stereo Mix - 2015]        
17. Penny Lane [Take 6 - Instrumental]    
18. Penny Lane [Stereo Mix - 2017]    

Deluxe Vinyl [180g 2LP]

LP 1: "‘Sgt. Pepper" 2017 Stereo Mix (same as single-disc CD tracklist, above)
Side 1
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band    1.  Within You Without You 
2. With A Little Help From My Friends        2.  When I'm Sixty-Four 
3. Lucy In The Sky With Diamonds         3.  Lovely Rita
4. Getting Better                4.  Good Morning Good Morning
5. Fixing A Hole                5.  Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
6. She's Leaving Home                6.  A Day In The Life 
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite!

Side 2
1. Within You Without You
2. When I'm Sixty-Four
3. Lovely Rita
4. Good Morning Good Morning
5. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
6. A Day In The Life

LP 2:  Complete early takes from the sessions in the same sequence as the album

Side 3
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Take 9 And Speech]    
2. With A Little Help From My Friends [Take 1 - False Start And Take 2 - Instrumental]        
3. Lucy In The Sky With Diamonds [Take 1]        
4. Getting Better [Take 1 - Instrumental And Speech At The End]    
5. Fixing A Hole [Speech And Take 3]    
6. She's Leaving Home [Take 1 - Instrumental]        
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite! [Take 4]    

Side 4
1. Within You Without You [Take 1 - Indian Instruments]     
2. When I'm Sixty-Four [Take 2]    
3. Lovely Rita [Speech And Take 9]        
4. Good Morning Good Morning [Take 8]    
5. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) [Take 8]    
6. A Day In The Life [Take 1 With Hummed Last Chord]

Super Deluxe [4CD/DVD/Blu-ray boxed set]

CD 1: "Sgt. Pepper" 2017 Stereo Mix (same as single-disc CD tracklist, above)

CD 2: Complete early takes from the sessions, sequenced in chronological order of their first recording dates
1. Strawberry Fields Forever [Take 1] 
2. Strawberry Fields Forever [Take 4]
3. Strawberry Fields Forever [Take 7]
4. Strawberry Fields Forever [Take 26]    
5. Strawberry Fields Forever [Stereo Mix - 2015]
6. When I'm Sixty-Four [Take 2] 
7. Penny Lane [Take 6 - Instrumental] 
8. Penny Lane [Vocal Overdubs And Speech]
9. Penny Lane [Stereo Mix - 2017]    
10. A Day In The Life [Take 1]    
11. A Day In The Life [Take 2]    
12. A Day In The Life [Orchestra Overdub]    
13. A Day In The Life (Hummed Last Chord) [Takes 8, 9, 10 and 11]    
14. A Day In The Life (The Last Chord)
15. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Take 1 - Instrumental]    
16. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Take 9 And Speech]    
17. Good Morning Good Morning [Take 1 - Instrumental, Breakdown]    
18. Good Morning Good Morning [Take 8]

CD 3:  Complete early takes from the sessions, sequenced in chronological order of their first recording dates

1. Fixing A Hole [Take 1] 
2. Fixing A Hole [Speech And Take 3]
3. Being For The Benefit Of Mr. Kite! [Speech From Before Take 1; Take 4 And Speech At End]    
4. Being For The Benefit Of Mr. Kite! [Take 7]    
5. Lovely Rita [Speech And Take 9]
6. Lucy In The Sky With Diamonds [Take 1 And Speech At The End]    
7. Lucy In The Sky With Diamonds [Speech, False Start And Take 5]    
8. Getting Better [Take 1 - Instrumental And Speech At The End] 
9. Getting Better [Take 12] 
10. Within You Without You [Take 1 - Indian Instruments Only] 
11. Within You Without You [George Coaching The Musicians]    
12. She's Leaving Home [Take 1 - Instrumental] 
13. She's Leaving Home [Take 6 - Instrumental] 
14. With A Little Help From My Friends [Take 1 - False Start And Take 2 - Instrumental]     
15. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) [Speech And Take 8]

CD 4: "Sgt. Pepper" and bonus tracks in Mono
(Tracks 1-13: 2017 Direct Transfer of "Sgt. Pepper" Original Mono Mix)

14. Strawberry Fields Forever [Original Mono Mix]
15. Penny Lane    [Original Mono Mix]
16. A Day In The Life [Unreleased First Mono Mix]
17. Lucy In The Sky With Diamonds [Unreleased Mono Mix - No. 11] 
18. She's Leaving Home [Unreleased First Mono Mix] 
19. Penny Lane [Capitol Records U.S. Promo Single - Mono Mix]

DISCS 5 & 6 (Blu-ray & DVD)

Audio Features (both discs):
- New 5.1 Surround Audio mixes of "Sgt. Pepper" album and "Penny Lane:, plus 2015 5.1 Surround mix of "Strawberry Fields Forever" (Blu-ray: DTS HD Master Audio 5.1, Dolby True HD 5.1 / DVD: DTS Dolby Digital 5.1)
- High Resolution Audio versions of 2017 "Sgt. Pepper" stereo mix and 2017 "Penny Lane" stereo mix, plus 2015 "Strawberry Fields Forever" hi res stereo mix (Blu-ray: LPCM Stereo 96KHz/24bit / DVD: LPCM Stereo)

Video Features (both discs):
- The Making of Sgt. Pepper [restored 1992 documentary film, previously unreleased]
- Promotional Films: "A Day In The Life", "Strawberry Fields Forever", "Penny Lane" [4K restored]

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET