Tο νέο (και τελευταίο) videoclip των Schooldrivers

Δείτε το video του "On My Knees" που αποτελεί το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος

14/12/2017 @ 11:28

Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο video των rockers Schooldrivers, για το τραγούδι "On My Knees" που όπως υποδηλώνει, τόσο σε στίχο του, όσο και στη σχετική δημοσίευση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής τους, αποτελεί το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να προσδώσει το χαρακτηριστικό της αλληγορίας σε ένα ήδη βαριά φορτισμένο τραγούδι.

Δείτε το εδώ.

«Η άνοδος και η πτώση των νεών είναι ευθέως ανάλογη με τη γέννηση και το θάνατο ενός ολόκληρου έθνους», λέει ο Kay Darens, τραγουδιστής του συγκροτήματος αναφερόμενος στη θεματολογία του τραγουδιού και συνεχίζει: «Γράψαμε αυτό το κομμάτι το 2015, μια εποχή που η Ελλάδα ζούσε την τραγικότερη μέχρι στιγμής πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ονομάζεται κρίση, τη διάλυση της ελπίδας. Προσωπικά νιώθω ότι η  λέξη ελευθερία είναι κενή περιεχομένου για τις γενιές των Millenials και το αποκαλούμενο Generation Z, γενιές που θα μπορούσες εύκολα να συνδυάσεις σε ένα καινούριο τίτλο ως Lost Generation. Το τραγούδι επιχειρεί να απεικονίσει στα πρόσωπα 4 νέων τη μετάλλαξη της ψυχής τους μέσα από όλη αυτή την καταστροφική διαδικασία που επηρεάζει το σύνολο των νέων του Ευρωπαικού νότου - όχι μόνο εμάς. Δε μένει στην ήττα όμως. Επιμένει στην παραδοχή της ως ένα από τα τελευταία στάδια του πένθους και καλεί σε εξέγερση.»

Το "On My Knees" σε σκηνοθεσία Θάνου Λυμπερόπουλου και μουσική παραγωγή των Deejay Nic και Μίλτου Σχηματαριώτη, είναι επίσης και το μέσο με το οποίο η μπάντα επιλέγει να αποχαιρετήσει τους φίλους και fans της έπειτα από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας: «Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πούμε την αλήθεια αυτού του τραγουδιού είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι συμβαδίζει με τη δική μας αλήθεια. Γράφαμε πάντα βιωματικά. Πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να δώσεις ένα τέλος προκειμένου να οδηγήσεις την μεταμόρφωσή σου σε κάτι καλύτερο. Ίσως να μην είναι αυτό το τραγούδι και το «κύκνειο άσμα μας» - αφού υπάρχει ένα ακόμα κομμάτι που είναι έτοιμο και ενδεχομένως να κυκλοφορήσουμε αλλά είναι σίγουρα το τελευταίο μας κλιπ. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν αυτά τα χρόνια. Αν σημαίναμε κάτι για εσας, ή αν το τραγούδι καταφέρνει να σας περάσει αυτή την ανάγκη για αλλαγή γράψτε ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αριστοτεχνικό, καλλιτεχνικό μακιγιάζ είναι της Ελίζαμπεθ Πέτρου.

Ακολουθούν αναλυτικά τα credits του τραγουδιού και του video:

Μουσική: Kay Darens, AJ Anasto, Marpi, Nikos Bonelis
Στίχοι: Kay Darens

Σκηνοθεσία & editing: Θάνος Λυμπερόπουλος
Make-up: Ελίζαμπεθ Πέτρου
Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Καραλιάς
Πολλές ευχαριστίες στον Άκη Χρήστου που παραχώρησε το studio του.

Παραγωγή: Deejay Nic στα Northside Studios
Programming / DSP / Μίξη / Mastering: Μίλτος Σχηματαριώτης
Ηχογράφηση: Νίκος Μέρμηγκας & Νίκος Παύλου. Drums, κιθάρα, μπάσο & πλήκτρα ηχογραφήθηκαν στο Final Sound Studio, Αθήνα. Φωνητικά στο Manchester.
Drums: Χάρης Γρυπαίος
Editing: Ανδρέας Στέργιος
Φωτογραφίες: Lensman Nick
Artwork: Kay Darens

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των Schooldrivers για όλες τις προσεχείς ενημερώσεις και δραστηριότητες, τόσο του σχήματος όσο και των μελών του:

schooldrivers.co
facebook.com/Schooldrivers
instagram.com/schooldrivers

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET