«Σαλπάρισε» για πάντα ο Σταμάτης Μεσημέρης

05/04/2009 @ 23:44
Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Απριλίου από κοντά μας ο Σταμάτης Μεσημέρης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής σκηνής εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Γεννημένος τον Σεπτέμβρη του 1948 στην Αθήνα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κλινική ψυχολογία και πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή το 1987 με το συγκρότημα Ρωγμές. Στο πέρασμα των χρόνων κυκλοφόρησε μερικούς προσωπικούς δίσκους με αποκορύφωμα το τετραπλό live cd "Που Ταξιδεύει Ο Καπνός Του Ινδιάνου", το οποίο διένειμε δωρεάν, καθότι έλεγε πως «δεν πωλείται, άρα δεν αγοράζεται».

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου του ήρθε μέσα από τα τραγούδια που ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Αφροδίτη Μάνου κλπ. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες που έκανε, κυρίως με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνουν το "Ελλάς", το "Πόρτο Ρίκο" (στίχοι Αλ. Αλκαίου), το "Δε Σηκώνει", ενώ πρόσφατα η Τάνια Κικίδη έκανε ξανά επιτυχία το "Πόσο Μου Λείπεις".

Προ ολίγων ημερών έγινε μεγάλη συναυλία στο ΣΕΦ, με πρωτοβουλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και σκοπό την οικονομική ενίσχυσή του, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Κηδεύτηκε το Σάββατο στο Βαλανειό της Κέρκυρας, απ' όπου καταγόταν.
  • SHARE
  • TWEET