Roger Waters: «Όποιος πιστεύει ότι οι μουσικοί δεν πρέπει να είναι πολιτικοποιημένοι, να πάει να γ****εί»

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλεσε ναζί την Ισραηλινή κυβέρνηση

17/12/2013 @ 10:33
Σε συνέντευξή του για το Counterpunch, ο Roger Waters δήλωσε:

«Χθες τελείωσα το κείμενο ενός κομματιού που θα περιέχεται στο επόμενο άλμπουμ μου. Μιλάει για έναν παππού στη Β. Ιρλανδία που πάει σε μια περιπέτεια με τον εγγονό του για να βρει την απάντηση στην ερώτηση «γιατί σκοτώνουν παιδιά;», επειδή είναι ένα θέμα που απασχολεί τον εγγονό του. Στο τέλος αποφάσισα να προσθέσω κάτι παραπάνω. Το εγγόνι ρωτάει «αυτό ήταν όλο;» Ο παππούς απαντάει «όχι, δεν μπορούμε να φύγουμε με αυτή τη σημείωση, δώσε μου μια άλλη». Και ένα καινούργιο τραγούδι ξεκινάει και ο παππούς βγάζει λόγο. Λέει ότι ζούμε σε μια μικρή κουκίδα στη μέση ενός αχανούς γ*****ου τίποτα.»

«Τώρα, αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα από αυτά και είσαι ένας από αυτούς τους «Roger, μου αρέσουν οι Pink Floyd, αλλά δεν αντέχω τα πολιτικά σου σχόλια», αν πιστεύεις ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι μουγγοί, ευνουχισμένοι, πειθήνιοι , να αιωρούνται δίχως λόγο πάνω από τις ζωές μας, τότε σε συμβουλεύω να πας να γ******είς και να κρυφτείς σε κανένα μπαρ, γιατί ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζεις.»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Waters παρομοίασε την Ισραηλινή κυβέρνηση με ναζί για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα με την Παλαιστίνη, κάτι που ξεσήκωσε πάρα πολλές αντιδράσεις από αρκετούς Ισραηλινούς που τον αποκάλεσαν αντισημίτη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
  • SHARE
  • TWEET