Roger Daltrey (The Who): «Το σημερινό rock είναι σε αδιέξοδο, μόνο οι rappers έχουν κάτι να πουν»

Ο θρυλικός τραγουδιστής των The Who σε «αιρετικές» δηλώσεις

26/10/2016 @ 23:30

Ο τραγουδιστής των The WhoRoger Daltrey, μίλησε στην εφημερίδα The Times, όπου και ανέφερε την άποψή του για τη σημερινή μουσική:

«Αυτό που με θλίβει είναι ότι η rock μουσική έφτασε σε αδιέξοδο. Οι μόνοι άνθρωποι που λένε πράγματα που έχουν σημασία είναι οι rappers, ενώ η πλειοψηφία της pop είναι ανούσια και αδιάφορη. Τους παρακολουθείς και ανάθεμα αν θυμάσαι ένα πράγμα.»

Πριν κάποιους μήνες, ο Daltrey είχε μιλήσει και για την τωρινή κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας στο Rolling Stone:

«Δεν υπάρχει βιοημηχανία δίσκων πια. Γιατί να φτιάξω δίσκο; Θα έπρεπε να πληρώσω για αυτό. Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, οπότε δεν το βλέπω να γίνεται ποτέ. Δεν υπάρχει βιομηχανία δίσκων. Πού βρίσκεις τα λεφτά να βγάλεις δίσκο; Δεν έχω ιδέα. Σίγουρα, δεν πρόκειται να δώσω λεφτά για να προσφέρω τη μουσική μου δωρεάν. Δεν έχω λεφτά να το κάνω αυτό. Έχω άλλα, καλύτερα πράγματα για να σπαταλήσω τα λεφτά μου.

Η βιομηχανία έγινε θύμα κλοπής. Ο τρόπος που εισήλθε το διαδίκτυο ήταν η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας, λες και οι μουσικοί πρέπει να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Σιγά που πληρώνεσαι για το streaming, κουραφέξαλα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κλέβουν τους μουσικούς κάθε μέρα. Και τώρα το ίδιο γίνεται και με το σινεμά και την τηλεόραση. Είναι παντού.»

  • SHARE
  • TWEET