Robb Flynn: «Οι Machine Head καθόρισαν τον ήχο του μοντέρνου metal»

30/08/2011 @ 09:51
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Radio Metal, ο ηγέτης των Machine Head, Robb Flynn, υποστήριξε πως η μπάντα του δεν επηρεάζεται από τη σκηνή του μοντέρνου metal, αλλά το αντίστροφο.

«Υπήρξαμε πρωτοπόροι σ' αυτά που κάναμε, πολλοί μας αντέγραψαν σε πολλούς τομείς», είπε ο Flynn. «Το τραγούδι "Old" από το άλμπουμ "Burn My Eyes" είχε εναλλαγές άγριων και μελωδικών φωνητικών και ήταν πολύ πριν το ξεκινήσουν οι άλλες μπάντες. Μετά από λίγο καιρό βλέπαμε συγκροτήματα που μας αντέγραφαν σε ό,τι κάναμε, άρχιζαν να χρησιμοποιούν ίδιους ενισχυτές με τους δικούς μας, να κουρδίζουν χαμηλά τις κιθάρες τους και γενικά να ακολουθούν αυτή τη φόρμουλα και τότε είχαμε ήδη προχωρήσει αρκετά βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους. Και ακόμα και σήμερα αυτό κάνουμε. Εμείς καθορίσαμε το μοντέρνο metal».

Θυμίζουμε ότι οι Machine Head θα κυκλοφορήσουν το έβδομο άλμπουμ τους, "Unto The Locust", στις 27 Σεπτεμβρίου μέσω της Roadrunner. Το κομμάτι "Locust", που αποτελεί το πρώτο single του δίσκου, μπορείτε να ακούσετε εδώ.
  • SHARE
  • TWEET