Ritchie Blackmore: «Οι Deep Purple εκμεταλλεύονται την κατάσταση περισσότερο απ' ό,τι πρέπει»

Ο θρυλικός πρώην κιθαρίστας των Deep Purple πιστεύει πως υπεύθυνος είναι ο ατζέντης τους

11/09/2016 @ 09:58

Σε συνέντευξη που έδωσε για τον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, Radio Veronica, ο Ritchie Blackmore μίλησε για την τωρινή κατάσταση της πρώην μπάντας του, Deep Purple.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το γεγονός ότι οι Deep Purple ακόμα περιοδεύουν και βγάζουν δίσκους, πάνω από είκοσι χρόνια απ' όταν έφυγε από το συγκρότημα, απάντησε: «Δεν έχω να πω πολλά πάνω σε αυτό. Έφυγα από αυτούς πριν είκοσι χρόνια. Ωστόσο, προσωπικά, πιστεύω πως εκμεταλλεύονται υπερβολικά την κατάσταση για να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα. Και το ακούω αυτό από πολλούς ανθρώπους -ότι απλά συνεχίζουν. Αν ήμουν στη θέση τους, θα έκανα ένα διάλειμμα για πέντε χρόνια ή κάτι τέτοιο. Μερικοί από αυτούς δεν είναι πολύ χαρούμενοι στο σπίτι, οπότε τους αρέσει να βρίσκονται σε περιοδεία. Για μένα, κάνουν αυτό που θέλουν, το οποίο είναι... Όταν έφυγα τους είπα «απλά βρείτε έναν άλλο κιθαρίστα, σιγά το πράγμα». Οπότε, συνέχισαν κάνοντας αυτό που ξέρουν.»

Συνέχισε: «Νομίζω ότι δουλεύουν υπερβολικά πολύ σκληρά. Και ρίχνω τις ευθύνες στον ατζέντη τους. Τον ξέρω τον ατζέντη τους, είναι δερβέναγας! Θα δουλέψουν στην Βόρεια Ινδία, μετά θα πάνε στην Αυστραλία, μετά στη Νότια Αμερική και, φυσικά, τα αποτελέσματα φαίνονται πια -μερικοί αρχίζουν να αρρωσταίνουν σοβαρά. Ο Ian (Gillan) αρρωσταίνει πολύ συχνά, οπότε πιστεύω πως πραγματικά χρειάζονται ένα διάλειμμα, αλλά εξαρτάται από αυτούς.»

Ο Blackmore πρόσθεσε: «Θυμάμαι τον Jon Lord να λέει, όταν ήταν στην μπάντα, «δεν ξέρω αν αυτό το συγκρότημα θα μάθει ποτέ πότε πρέπει να σταματήσει». Τότε το θέωρησα αρκετά αστείο.»

Ο Blackmore, που έκλεισε τα 71 τον Απρίλιο, μίλησε και για τη δική του κατάσταση: «Οπτικά, χειροτερεύω πολύ γρήγορα, όπως όλοι μας. Όλοι οι φίλοι μου πεθαίνουν. Κάποιοι εχθροί μου πεθαίνουν επίσης. Αλλά, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Εγώ περιορίζω το πόσες φορές παίζουμε μέσα στη βδομάδα. Για παράδειγμα, αυτήν τη βδομάδα παίζουμε δύο φορές. Φυσικά, ο ατζέντης μας λέει ότι για να βγάλουμε χρήματα πρέπει να παίζουμε πέντε φορές τη βδομάδα, αλλά αρνούμαι.»

  • SHARE
  • TWEET