Επίθεση από φανατικούς μουσουλμάνους σε event των Radiohead στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε την ανακοίνωση του συγκροτήματος

18/06/2016 @ 11:46

Χθες (17/6), είχαν διοργανωθεί streaming events σε δισκοπωλεία όλου του κόσμου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Radiohead, "A Moon Shaped Pool".

Σύμφωνα με τις τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, έγινε επίθεση στο Velvet IndieGround Records στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του event προς τιμήν των Radiohead. Μια ομάδα αγριεμένων μουσουλμάνων μπήκε στο μαγαζί και προσέγγισε με επικίνδυνες διαθέσεις τους θαμώνες, εξοργισμένοι που το event περιλάμβανε κατανάλωση αλκοόλ εν μέσω του ραμαζανιού.

Βίντεο από την επίθεση δόθηκε στη δημοσιότητα στο Periscope και στο YouTube. Σύμφωνα με τα περισσότερα ρεπορτάζ, κανείς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο υπάρχουν αναφορές και για έναν άντρα που μάτωνε στο κεφάλι έπειτα από χτύπημα με μπουκάλι.

Προφανώς, η είδηση έφτασε μέχρι τα αυτιά των ίδιων των Radiohead, οι οποίοι άμεσα δήλωσαν το εξής:

«Οι καρδιές μας είναι σε αυτούς που τους επιτέθηκαν σήμερα στο Velvet IndieGround στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποτε να μπορούμε να μπορούμε να θυμόμαστε αυτά τα περιστατικά βίαιης μισαλλοδοξίας ως πράγματα του αρχαίου παρελθόντος. Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και τη στήριξή μας.»

  • SHARE
  • TWEET