Πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Seattle: «Να ξανανοίξει η υπόθεση θανάτου του Kurt Cobain»

Η Courtney Love αντιδρά σφοδρά σε νέο ντοκιμαντέρ που εικάζει δολοφονία

27/06/2015 @ 14:27
Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Seattle έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι η υπόθεση γύρω από το θάνατο του Kurt Cobain θα πρέπει να ξανανοίξει.

Ο frontman των Nirvana απεβίωσε τον Απρίλιο του 1994, με επίσημη αιτία θανάτου του να αναφέρεται από την αστυνομία η αυτοκτονία από αυτοτραυματισμό με καραμπίνα στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά, οι συνθήκες που περιβάλλουν το θάνατό του έχουν συζητηθεί πολύ από τότε.

Παίρνοντας το όνομά του από έναν στίχο του τραγουδιού των Nirvana "Come As You Are", ένα νέο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Benjamin Statler, το "Soaked In Bleach", κυκλοφόρησε στις 11 Ιουνίου και εικάζει ότι ο Cobain μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

Στην ταινία, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Seattle, Norm Stamper, εκφράζει τη λύπη του για το πώς η ομάδα του χειρίστηκε την έρευνα και λέει ότι οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του Cobain θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο νέας έρευνας.

Σύμφωνα με το Alternative Nation, ο Stamper λέει: «Πρέπει στην πραγματικότητα να είχαμε κάνει βήματα ώστε να μελετηθεί η συμπεριφορά των βασικών ατόμων που εμπλέκονται και είχαν ένα κίνητρο να θέλουν τον Kurt Cobain νεκρό».

«Αν στην πραγματικότητα ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε, σε αντίθεση με το να αυτοκτόνησε, και ήταν δυνατόν να το μάθουμε αυτό, ντροπή για μας που δεν το πράξαμε. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η ευθύνη μας.»

Ο Stamper, ο οποίος ήταν στο γραφείο του κατά τη στιγμή του θανάτου του Cobain, συνέχισε: «Αν δεν γίνει κάτι σωστά την πρώτη φορά, καλύτερα να το κάνουμε σωστά τη δεύτερη φορά, και θα ήθελα να σας πω τώρα αν ήμουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας, θα άνοιγα εκ νέου την έρευνα αυτή».

Τον Μάρτιο του 2014, η αστυνομία του Seattle επανεξέτασε εν συντομία το θάνατο του Cobain μετά από νέες φωτογραφίες που προέκυψαν από τον τόπο του εγκλήματος. Διαπίστωσαν ότι οι φωτογραφίες δεν προσέφεραν νέα στοιχεία και ξαναέκλεισαν την υπόθεση.

Η Courtney Love κατέθεσε πρόσφατα μια διαταγή παύσης και αναστολής εκτελέσεως κατά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, υποστηρίζοντας ότι η ταινία είναι δυσφημιστική.

Ένας εκπρόσωπος της ταινίας είπε αργότερα στο Deadline ότι «στην Courtney Love και στους δικηγόρους της προφανώς δεν αρέσει ότι η ταινία παρουσιάζει μια επιτακτική την ανάγκη για την εκ νέου έναρξη της έρευνας σχετικά με το θάνατο του Kurt», προσθέτοντας ότι η Love θα πρέπει να «σέβεται το Πρώτο Άρθρο του Συντάγματος [περί ελευθερίας του λόγου] και να αφήνει τον κόσμο να αποφασίσει μόνος του».
  • SHARE
  • TWEET