Ψηφιακό «μουσείο» για τον Prince

Αρχείο που διατρέχει την διαδικτυακή πορεία δύο δεκαετιών του εκλιπόντα καλλιτέχνη από σήμερα προσβάσιμο στο κοινό

05/07/2016 @ 18:06

Ένα ψηφιακό αρχείο που διατρέχει τα είκοσι χρόνια επίσημης διαδικτυακής παρουσίας του Prince έγινε σήμερα προσβάσιμο στο κοινό.

Η «συλλογή» των επίσημων ιστοσελίδων που έχει κατά καιρούς λανσάρει ο εκλιπών καλλιτέχνης αποτείνει φόρο τιμής στην ευρεία και πρωτοπόρα ψηφιακή παρουσία του. Το Prince Online Museum περιλαμβάνει δώδεκα από τους περίπου είκοσι ιστότοπους που διατηρούσε ο Prince ανά την καριέρα του, μαζί με «πληθώρα διαφορετικών λογαριασμών στα social media», σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπεύθυνου Sam Jennings, που έχει διατελέσει διαχειριστής του βραβευμένου με Βραβείο Webby ιστοχώρου NPG Music Club.

Ένα χρονοδιάγραμμα στο site διηγείται την ιστορία της εξέλιξης της παρουσίας του Prince στον ψηφιακό κόσμο και το Διαδίκτυο, από το εμβρυακό "Prince Interactive" CD-Rom του 1994 στο μυστικοπαθές 3rdEyeGirl που ίδρυσε το 2013.

Ο Jennings είπε στο Billboard: «Το Μουσείο είναι ένα αρχείο αυτού του έργου και μια υπενθύμιση όλων όσων πέτυχε ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης με την υποστήριξη της ζωντανής και αφοσιωμένης online κοινότητάς του. Πρόκειται για ένα έργο αγάπης, δεν αναμείχθησαν τα χρήματα. Δεν θα πωληθεί τίποτα και δεν θα ζητηθεί καμία συνδρομή».

Περιηγηθείτε στο Prince Online Museum εδώ.

  • SHARE
  • TWEET