Playgrounded: Από την Αθήνα, στο Ρότερνταμ και τη Νορβηγία για το δεύτερό τους album

Νέος δίσκος για την electronic/heavy rock μπάντα από την Ελλάδα με βάση το Rotterdam

10/08/2016 @ 14:12

Οι Playgrounded, η electronic/heavy rock μπάντα από την Αθήνα με βάση το Rotterdam, ανακοίνωσε πως ξεκινά ηχογραφήσεις στο νέο studio του Christer AndrE© Cederberg (Anathema, Tides from Nebula, Circus Maximus) στη Νορβηγία.

Οι ίδιοι αναφέρουν: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η σύνθεση του δεύτερου album μας έχει τελειώσει και ότι οι ηχογραφήσεις ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, την αρχή της συνεργασίας μας με τον παραγωγό Christer AndrE© Cederberg τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την εξαιρετική του δουλειά στο “Weather Systems” των Anathema. Θα δημιουργήσουμε μαζί το album και θα έχουμε την τιμή να είμαστε η πρώτη μπάντα που θα δοκιμάσει το καινούριο του studio στο Kristiansand της Νορβηγίας. Έχουμε ήδη αποκαλύψει πως ο δεύτερος δίσκος θα είναι πιο ηλεκτρονικός, ατμοσφαιρικός και βαρύς, έτσι όλοι συμφωνήσαμε πως η προσαρμοστικότητα του Christer σε διαφορετικά είδη (από τους Anathema και τους Circus Maximus μέχρι τη Maria Mena και τους Tides from Nebula) τον καθιστά τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτή την προσπάθεια».

Οι Playgrounded δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα το 2007. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, “Athens” το 2013 με την αγγλική Casket Music/Copro Records ολοκλήρωσαν tours σε Ελλάδα και Ιταλία και μοιράστηκαν τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Riverside και οι Anathema.

Το δεύτερο album τους οδηγεί ακόμα πιο βόρεια, στο πραθαλάσσιο Kristiansand της Νορβηγίας όπου ο Christer AndrΓ© Cederberg θα αναλάβει την παραγωγή και τη μίξη του νέου τους υλικού.

Περισσότερα από εδώ.

  • SHARE
  • TWEET