Πέθανε ο πρώτος κιθαρίστας των Judas Priest

Ο Ernie Chataway ήταν 62 ετών

15/05/2014 @ 11:18
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικά 62 ετών ο Ernie Chataway, πρώτος κιθαρίστας των Judas Priest, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τα δυσάρεστα νέα μετέφερε ο Al Atkins, προκάτοχος του Rob Halford στους Judas Priest και συνεργάτης του Chataway στη πρώιμη μορφή του συγκροτήματος:

«Μόλις έμαθα τα δυσάρεστα νέα, ότι ο Ernie απεβίωσε χτες βράδυ. Ήταν ωραίος μάγκας, πολύ καλός κιθαρίστας και θα λείψει. Θυμάμαι την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στις οντισιόν για νέο κιθαρίστα στους Judas Priest το 1969, η εμφάνισή του μου θύμισε τον Marc Bolan. Όταν συνέδεσε την κιθάρα του, μας ξετίναξε, και έκανε τον KK Downing να μοιάζει με ερασιτέχνη. Είμαι εντελώς σοκαρισμένος και θα μου λείψεις, παλιέ μου φίλε.

Κανένα μέλος από την πρώιμη μορφή των Judas Priest, συμπεριλαμβανομένων των Atkins και Chataway, δεν συμμετείχε στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος "Rocka Rolla" που κυκλοφόρησε το 1974, ενώ ο Chataway συμμετείχε ακόμη στους Earth, Bullion και Ricky Cool And The Icebergs.

Οι επίσημοι Judas Priest, οι οποίοι χθες έδωσαν στην δημοσιότητα video με preview του βασικού single από τον επερχόμενο δίσκο τους, προχώρησαν στην ακόλουθη λιτή δήλωση:

«Λυπούμαστε που μάθαμε για τον πρόσφατο χαμό του Ernie Chataway - τα συλλυπητήρια μας προς τους συγγενείς και τους φίλους του.»
  • SHARE
  • TWEET