Πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής της jazz, Jimmy Scott

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών

16/06/2014 @ 09:41
Ο Jimmy Scott, ο τραγουδιστής της jazz με τις ψηλές νότες και την ανατριχιαστική φωνή, με μεγάλη διεθνή καριέρα και υποψηφιότητα για Grammy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Scott είχε μια σπάνια γενετική ιδιαιτερότητα που ονομάζεται Σύνδρομο Kallmann, κάτι που σημαίνει ότι δεν έφτασε ποτέ στην εφηβεία και ως εκ τούτου η φωνή του δεν «βάρυνε» ποτέ.

Όπως αναφέρει το BBC, η Madonna τον είχε αποκαλέσει τον «μόνο τραγουδιστή που μπορεί να την κάνει να κλάψει».

Ο Jimmy Scott είχε ηχογραφήσει μαζί με τον Lou Reed και μουσική του βρίσκουμε, επίσης, στο soundtrack της διάσημης, μυστήριας τηλεοπτικής σειράς "Twin Peaks".

Μιλώντας για τη φωνή του, την οποία πολλές φορές μπέρδευαν ως γυναικεία, ο Scott είχε δηλώσει: «Έμαθα ότι είναι μεγάλο δώρο το ότι μπορώ να τραγουδώ έτσι. Πολλές φορές σκεφτόμουν ότι θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω σε χαμηλότερη κλίμακα... Αλλά μετά από λίγο αντιλαμβάνεσαι ότι είναι καλύτερα να τραγουδάς με ό,τι έχεις.»

Ο Scott ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '50. Το 1962 τον υπέγραψε ο Ray Charles, ο οποίος, μάλιστα, έκανε την παραγωγή του άλμπουμ του, "Falling In Love Is Wonderful". Ο Scott θεωρούσε αυτήν την κυκλοφορία ως την καλύτερη που είχε ηχογραφήσει ποτέ, όμως το άλμπουμ αποσύρθηκε μετά από μερικές εβδομάδες εξαιτίας νομικής αντιπαράθεσης με την προηγούμενη δισκογραφική του εταιρεία. Έπειτα, αποσύρθηκε και ο ίδιος από τη μουσική βιομηχανία.

Εν συνεχεία, έκανε διάφορες δουλειές, μέχρι και σερβιτόρος, έως τη δεκαετία του '90, όταν και επανήλθε στα μουσικά δρώμενα.
  • SHARE
  • TWEET