Πέθανε ο John Tout των Renaissance

Ο κιμπορντίστας υπήρξε μέλος της θρυλικής prog rock μπάντας όλη την δεκαετία του ‘70

07/05/2015 @ 10:52
Πέθανε ο John Tout, γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο κιμπορντίστας των θρυλικών prog rockers Renaissance καθ’ όλη την δεκαετία του ’70.

Τα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά μέσω σχετικής ανάρτησης στην σελίδα των Renaissance στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: 

«Υπήρξε ένας εκπληκτικός μουσικός που συνεισέφερε τα μέγιστα στον μοναδικό ήχο της μπάντας από το 1970 έως το 1980. Ήταν ο ήσυχος (αλλά και ο αστείος) της μπάντας, νοιαζόταν πάντοτε για τους οπαδούς και καλός φίλος για τους Annie Haslam, Terence Sullivan, Jon Camp and Michael Dunford (σ.σ.: άλλα μέλη των Renaissance).»

Ο Tout νοσηλευόταν στο Royal Free Hospital του Λονδίνου και εξέπνευσε την Πρωτομαγιά. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η φυγή του από τους Renaissance το 1980 ήρθε ως αποτέλεσμα του θανάτου της αδελφής του, καθώς ο σπουδαίος μουσικός αδυνατούσε να συνεισφέρει στην μπάντα βρισκόμενος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Επανενώθηκε με τους Renaissance την διετία 1998-99 και έκτοτε έμεινε στον κύκλο της μπάντας.

Μεταξύ άλλων, ο Tout είναι ακόμη γνωστός για την συμμετοχή του στο "Throw Down The Sword" των Wishbone Ash (από το θρυλικό "Argus") και το "Crippled Inside" από το "Imagine" του John Lennon.
  • SHARE
  • TWEET