Πέθανε η χήρα του Frank Zappa

Η εκλιπούσα Gail ήταν υπεύθυνη για την κυκλοφορία σχεδόν 40 προηγουμένως ακυκλοφόρητων άλμπουμ του Frank μετά τον θάνατό του, το 1993

08/10/2015 @ 10:11
Η Gail Zappa, σύζυγος του Frank Zappa και διαχειρίστρια του καταπιστεύματος της Οικογένειας Zappa, απεβίωσε στην ηλικία των 70 ετών.

Αν και τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, το TMZ αναφέρει μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων. «Η Gail έφυγε από αυτήν τη γη γαλήνια, στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από τα παιδιά της», σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας.

«Μετά τον θάνατο του συζύγου της από καρκίνο του προστάτη το 1993, η Gail κράτησε τις ηχογραφήσεις του Frank ανοιχτές στο κοινό, εκδίδοντας δεκάδες δίσκους και κρίνοντας αυστηρά την αδειοδότηση της χρήσης της εικόνας του εκλιπόντα.»

Η Gail, της οποίας το πατρικό όνομα ήταν Adelaide Gail Sloatman, γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1945 και ήταν η κόρη ενός ερευνητή πυρηνικών όπλων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σαν έφηβη, έζησε στο Λονδίνο με την οικογένειά της και δούλεψε ως γραμματέας, αφού προτίμησε να μην σπουδάσει. Γνώρισε τον frontman των Doors, Jim Morrison, στο νηπιαγωγείο, αφού και οι δύο ήταν παιδιά αξιωματικών του Ναυτικού. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και παρακολούθησε μαθήματα στο Fashion Institute of Technology, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, πριν μπει στη μουσική βιομηχανία και γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της, στο Los Angeles.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και ο γάμος έγινε το 1967, με μία «βαρέως γελοία τελετή», αφού ο ίδιος ο Zappa έλεγε πως η Gail ήταν ήδη στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης και αυτός δεν είχε βρει δαχτυλίδια. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι μέχρι το 1989 τουλάχιστον, ακόμα δεν είχαν βέρες.

  • SHARE
  • TWEET