Patrick Carney (Black Keys) και Trent Reznor (Nine Inch Nails) επιτίθενται στο YouTube

Το δημοφιλές μέσο streaming video έχει αρχίσει να δέχεται βολές από πολλές μεριές

16/06/2016 @ 22:25

Την Δευτέρα ξεκίνησε μια επίθεση προς το YouTube από τον Trent Reznor των Nine Inch Nails, ο οποίος είναι, επίσης, ο Chief Creative Officer της Apple Music. Σε συνέντευξή του δήλωσε τα εξής: «Φτιάχτηκε στην πλάτη ελεύθερου, κλεμμένου υλικού και με αυτόν τον τρόπο έγινε μεγάλο. Νομίζω ότι κάθε δωρεάν (free-tiered) υπηρεσία δεν είναι δίκαη.»

Εκπρόσωπος του YouTube απάντησε χθες πως «κάθε ισχυρισμός ότι αυτό το υλικό σε μεγάλο βαθμό δεν διαθέτει άδεια χρήσης είναι λανθασμένος».

Σήμερα (16/6), ο Patrick Carney των Black Keys είπε να βάλει και το δικό του λιθαράκι, παίρνοντας το μέρος των όλο και περισσότερων καλλιτεχνών που τα έχουν βάλει με το YouTube. Συγκεκριμένα, έκανε μια σειρά από tweets με το σημαντικότερο να είναι το εξής: «Δώστε μου πέντε λεπτά στο YouTube και πιθανότατα θα βρω 250 διαθέσιμα τραγούδια για τα οποία ο καλλιτέχνης δεν πληρώνεται. Τουλάχιστον τόσα.»

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως ένα τραγούδι πρέπει να κοστίζει όσο ένα ...αβοκάντο -και πρέπει να αγοράζουμε και να πουλάμε τραγούδια όπως κάνουμε και με το εύγευστο, αυτό, φρούτο!

 

  • SHARE
  • TWEET