Μια ξεχωριστή ζωντανή εμφάνιση των Universe217

Η αθηναϊκή μπάντα παρουσιάζει ζωντανά το νέο της EP, "Ease"

15/09/2014 @ 11:51
Universe217
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 - Στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, στο κέντρο της Αθήνας)

Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους (μερικώς ακουστικού) EP "Ease" αλλά και της επανακυκλοφορίας του δεόντως επιτυχημένου "Never" (2013, CTS productions), από την γερμανική Van Records (εταιρεία των The Devil's Blood, Atlantean Kodex και Year Οf Τhe Goat, μεταξύ άλλων), το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, η σιωπηλή underground δύναμη που ακούει στο όνομα Universe217 πραγματοποιεί ένα live διαφορετικό, σε έναν εναλλακτικό χώρο, επιλογή που τονίζει και την ταυτότητα του ίδιου του σχήματος.

Universe217
Οι  Universe217 πραγματοποίησαν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο το 2007, με το ομώνυμο full length άλμπουμ τους και από τότε αριθμούν άλλα δύο LP, δύο 7" EP (συμπεριλαμβανομένου και του -περί ου ο λόγος- "Ease"), όπως και δύο split-single, με τους Lucky Funeral και τους SuperPuma. Το ιστορικό των πάντα καθηλωτικών και άκρως ατμοσφαιρικών ζωντανών εμφανίσεών τους, συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και openings σε acts, όπως οι Neurosis, Amenra, Anathema, Madder Mortem, Om, Saint Vitus, Scott Kelly, Wovenhand και Karma To Burn. Σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους όμως, αποτελεί η ξεχωριστή μουσική τους ταυτότητα, μιας που αυτή ήταν που τους έκανε να αγαπηθούν στην πορεία των ετών. Μία ταυτότητα αποτελούμενη από doom metal βάρος, ψυχεδελικά ξεσπάσματα και συναίσθημα που υπερνικά την τεχνική αρτιότητα, με μοναδικό σκοπό όχι τον εντυπωσιασμό, αλλά την δημιουργία συναισθηματικά φορτισμένων ηχοτοπίων, με την πάντα ιδιαίτερη φωνή της Τάνιας να επιβάλλεται στα συμπαγή παιξίματα, αποφεύγοντας υπερβολές και φλυαρίες. Κεντρικό άξονα της ύπαρξης των Universe217, αποτελούν δε τα πολυάριθμα video τους, απόρροια της διαρκούς ανησυχίας τους.

Universe217 - Ease

Λίγα λόγια για το show:
Το show της 20ής Σεπτεμβρίου, δεν θα αποτελέσει «άλλη μία ζωντανή εμφάνιση των Universe217», αλλά μια ιδιαίτερη στιγμή της μπάντας, με συμμάχους τους, τόσο την καινούργια τους κυκλοφορία "Ease", που είναι βασισμένη στην πλειοψηφία της σε μία «unplugged» λογική (παρά την χρήση ηλεκτρικών οργάνων), αλλά και τα visuals, που αυτή τη φορά θα βρουν στον κινηματογράφο Τριανόν, τον «χώρο» και την ευκρίνεια που χρειάζονται.

Λοιπές πληροφορίες:
Κόστος εισιτηρίου: 5 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21:30
Μπύρα: από 2 ευρώ

Τριανόν

Το κάπνισμα επιτρέπεται / θερινός κινηματογράφος.

Δικτυακοί τόποι:
Universe217: facebook.com/Universe217
Universe217 videos: youtube.com/Universe217band
Van Records: van-records.de - facebook.com/vanrecs
Κινηματογράφος Τριανόν: trianon.gr - facebook.com/cinetrianon
Facebook event page

Πρόσβαση:
Στον παρακάτω χάρτη, φαίνεται η διαδρομή που πρέπει κανείς να ακολουθήσει -με τα πόδια- για να φτάσει στον κινηματογράφο Τριανόν, εφ' όσον αποβιβαστεί από τον σταθμό τρένου Βικτώρια.



Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET