Οι τσέχικες αρχές κατέθεσαν την επίσημη κατηγορία για ανθρωποκτονία εναντίον του Randy Blythe των Lamb Of God

04/12/2012 @ 11:48
Ο τραγουδιστής των Lamb Of God, Randy Blythe, αφέθηκε ελεύθερος από τις τσέχικες φυλακές με εγγύηση τον Αύγουστο και έκτοτε βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορεί να περιοδεύσει χωρίς πρόβλημα.

Παρ' όλα αυτά, την περασμένη Παρασκευή (30 Νοεμβρίου) ανακοινώθηκε πως το γραφείο του εισαγγελέα στην Τσεχία κατέθεσε την επίσημη κατηγορία για ανθρωποκτονία εναντίον του Blythe, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα γίνει η δίκη του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με τα τσέχικα πρακτορεία ειδήσεων, το δικαστήριο έχει πλέον τρεις μήνες στη διάθεσή του προκειμένου είτε να θέσει ημερομηνία για τη δίκη, είτε να καθυστερήσει τη διαδικασία ώστε να γίνει επιπλέον έρευνα. Αν ο μουσικός καταδικαστεί στην Τσεχία, αντιμετωπίζει την πιθανότητα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Ο Blythe έχει ξεκαθαρίσει δημόσια πως δεν πρόκειται να κρυφτεί και πως θα παραστεί στη δίκη με σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Νιώθω την ηθική ευθύνη να πάω πίσω και να αντιμετωπίσω αυτή την κατηγορία. Η οικογένεια του θύματος υποφέρει αυτή τη στιγμή και αξίζουν κάποιες απαντήσεις. Το να χάσεις το παιδί σου είναι ο χειρότερος πόνος που μπορεί να βιώσει κάποιος. Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου. Πρέπει να περιοδεύσω σε όλον τον κόσμο με το συγκρότημα, αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Είμαι αθώος, θα πάω στο δικαστήριο και ό,τι προκύψει.»

Υπενθυμίζουμε πως ο Randy Blythe συνελήφθη μετά την κατηγορία πως προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα αφού τον τραυμάτισε ρίχνοντάς τον από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Lamb Of God στην Τσεχία το 2010.
  • SHARE
  • TWEET