Οι Therion επιστρέφουν τον Οκτώβριο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

18/05/2012 @ 17:07
Spicy Entertainment presents:
Therion live στην Ελλάδα στα πλαίσια της «Therion 25th anniversary tour»

Το Θηρίο βρυχάται ακόμα!

Σάββατο 20 Οκτωβρίου - Principal Club Theater - Μύλος (Αν.Γεωργίου 56), Θεσσαλονίκη
Κυριακή 21 Οκτωβρίου - Gagarin 205, Αθήνα

Μαζί τους οι Elyose και οι Αntalgia.

Το 1987 γεννήθηκε στη Σουηδία ένα Mega-Therion και ο βρυχηθμός του ακούστηκε στα πέρατα της Γης! Μετά από 25 χρόνια θηριωδιών και ταξιδιών από την Lemuria εώς τον Sirius B οι Therion πραγματοποιούν μία Μega-Eυρωπαϊκή περιοδεία για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια της ύπαρξής τους!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα από το πρόγραμμά τους, ειδικά μετά το θριαμβευτικό sold out της τελευταίας τους εμφάνισης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η λέξη therion προέρχεται από την ελληνική λέξη θηρίον!

Τιμές Εισιτηρίων:
Θεσσαλονίκη: 25 ευρώ (προπώληση) - 28 ευρώ (ταμείο)
Αθήνα: 28 ευρώ
H προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Σημεία προπώλησης:
Ticket House | Musicland | Allou! Fun Park | Ster Cinemas Escape (Ίλιον) | www.123tickets.gr

www.spicyentertainment.gr

Presented by Spicy Entertainment

Τherion

Η μπάντα σχηματίστηκε από τον Christofer Johnsson το 1987 και ξεκίνησε να ηχογραφεί αρκετά demos καθώς και το Mini LP "Time Shall Tell". Το ντεμπούτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Therion, με τίτλο "Of Darkness..." κυκλοφόρησε το 1991 και έφερε στην μπάντα τις πρώτες επιτυχίες. Έχοντας αρχίσει ως ένα death metal συγκρότημα που φιλοδοξούσε να πειραματιστεί και να επεκτείνει τον ήχο του, οι Therion ανέπτυξαν το
στυλ τους και κυκλοφόρησαν αρκετά πρωτοποριακά άλμπουμ μεταξύ των ετών 1991 και 1996. Μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας -με τον Christofer να παραμένει το μόνο ιδρυτικό μέλος- οι Therion κυκλοφόρησαν το "Theli" το 1996, το οποίο θεωρείται ως το breakthrough άλμπουμ τους. Εκείνη την περίοδο οι Therion ήταν έτοιμοι να περιορίσουν τα death metal στοιχεία τους και να δώσουν έμφαση σε μοντέρνους και εξωτικούς ήχους.

Το "Vovin", το άλμπουμ των Therion που έχει πουλήσει τα περισσότερα αντίτυπα (πάνω από 125.000 κόπιες), κυκλοφόρησε το 1998, ενώ η επόμενη κυκλοφορία με τίτλο "Deggial" ανέδειξε σε μεγαλύτερο βαθμό το νέο στυλ της Συμφωνικής Μetal Όπερας του Christofer. Έναν χρόνο αργότερα οι Therion κυκλοφόρησαν το "Secret Of The Runes", το πρώτο θεματικό άλμπουμ της μπάντας με θέματα που επικεντρώνονταν σε Βόρειους Μύθους και τη Σκανδιναβική folk μουσική. Το 2002, οι Therion γιόρτασαν τα 15α γενέθλιά τους με την ηχογράφηση του live αλμπουμ τους "Live In Midgard" και αμέσως μετά ξεκίνησαν να γράφουν νέο υλικό το οποίο συμπεριέλαβαν στο διπλό άλμπουμ "Lemuria"/"Sirius B".

Τα επόμενα χρόνια οι Therion ήταν απασχολημένοι με την προετοιμασία του "Gothic Kabbalah" που κυκλοφόρησε το 2007 και το "Live Gothic" disc (2008) μαζί με την deluxe κλασική κυκλοφορία "The Miskolc Experience" το 2009. Η τελευταία κυκλοφορία "Sitra Ahra" (2010), ένα μαγικό συμφωνικό ταξίδι στα σκοτεινά μυστικιστικά μονοπάτια σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θεωρείται κλασικό κομμάτι της δισκογραφίας των Therion.

Christofer JohnssonΉδη το συγκρότημα, ενόψει του εορτασμού για τα 25 χρόνια πορείας του, ετοιμάζει την επόμενη κυκλοφορία του η οποία θα είναι τεράστια, όμως προς το παρόν ο Christofer Johnsson παραμένει σιωπηλός σχετικά με την θεματολογία του άλμπουμ. Αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν την έναρξη του Therion 25th Anniversary Tour (www.nuclearblast.de/therion).

«Θα είναι μια ηχογράφηση για την επέτειο των 25 ετών, αλλά δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τα προηγούμενα άλμπουμ μας και θα είναι εντελώς
διαφορετική από τις προηγούμενες που έχουμε εορτάσει...» (Christofer Johnsson).

www.megatherion.com
www.facebook.com/therion

Εlyose

Οι Γάλλοι στιχουργοί Justine Daaé και Ghislain Henry γνωρίστηκαν στις αρχές του 2009 στο Παρίσι όπου συγκρότησαν μια metal μπάντα, τους
Εlyose. Ο ήχος τους είναι μοντέρνος, βασισμένος σε μια μίξη από electronic, techno, dance, indus, trance και classical στοιχεία φέρνοντας μια δυνατή νέα πνοή στο gothic συμφωνικό μέταλ. Το EP τους κέρδισε άμεσα τα θετικά σχόλια και το ενδιαφέρον του τύπου και των οπαδών του είδους παγκοσμίως. Με αφορμή την περιοδεία τους το 2010, οι Elyose, συσπείρωσαν γύρω τους ένα σημαντικό κλοιό από πιστούς οπαδούς.

ElyoseTον Ιούλιο του 2011 το συγκρότημα ηχογράφησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, "Théogyne", το οποίο χαρακτηρίζεται ως μέταλ με πολλές κλασικές ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικούς ήχους. Το 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους, ενώ το συγκρότημα ετοιμάζεται να περιοδεύσει ξανά και να ετοιμάσει το δεύτερο άλμπουμ του.

Δισκογραφία Elyose: "Théogyne" EP (2009), "Théogyne" Album (2012)

Line-up:
Justine Daaé: chant
Antoine Bouchet: guitare
Julien Portrat: guitare
Ghislain Henry: basse
Patrick Cazu: batterie

www.myspace.com/ellyose
www.facebook.com/elyose

Antalgia

AntalgiaOι Antalgia είναι ένα progressive symphonic metal συγκρότημα από την Lleida(Ισπανία) το οποίο σχηματίστηκε το 2008 ύστερα από τις μουσικές αναζητήσεις του Igna Jover(κιθαρίστα). Αρχικά ξεκίνησαν ως metal cover band όμως το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησαν να γράφουν τα δικά τους κομμάτια με πολλαπλές επιρροές, από την rock ως την death metal μουσική.

Το 2011 άρχισαν να ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Perception Of Reality" το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2012.

www.antalgia.net
www.facebook.com/antalgia
www.twitter.com/antalgia
www.youtube.com/antalgiaofficial

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET