Οι Street Dogs, το συγκρότημα του πρώην τραγουδιστή των Dropkick Murphys, ζωντανά στην Αθήνα

20/11/2012 @ 12:02
Το 1998, ο Mike McColgan φεύγει απο τους Dropkick Murphys (την εποχή που κυκλοφόρησε το άλμπουμ τους, "Do Or Die") για να γίνει πυροσβέστης στη Βοστώνη. Μετά από τέσσερα χρόνια, ο McColgan αποφάσισε ότι πλέον δεν μπορούσε να μείνει μακριά από τη μουσική και σχηματίζει τους Street Dogs.

Στο πρωτο CD τους, το "Savin Hill" (2003), την παραγωγή κάνει το πρώην μέλος των Mighty Mighty Bosstones, Nate Albert, και χαρακτηρίζεται από τις guest εμφανίσεις των Al Barr και Ken Casey (Dropkick Murphys). Ήταν μια επιτυχία που οδήγησε τους Street Dogs σε μια περιοδεία με τους Flogging Molly.

Το 2004, ηχογραφουν το "Back To The World", το οποίο έμελε να φέρει μεγαλύτερη επιτυχία στους Street Dogs. Οι πολύ καλές κριτικές που δέχτηκε σε Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία, τους έδωσε την ευκαιρία να περιοδεύσουν με συγκροτήματα όπως οι Social Distortion, Tiger Army, Bad Religion, Millencolin, The Bouncing Souls και άλλα.

Το καλοκαίρι του 2005 περιοδεύουν με το Vans Warped Tour, και κατόπιν ξεκινούν headline tour σε Αμερική και Ευρώπη.

Το 2006 έκαναν πολλές συναυλίες ,ανάμεσα στις οποίες με τους Rancid, Adolescents, The Bouncing Souls. Τον ίδιο χρόνο (2006), κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, "Fading American Dream", με παραγωγό τον Ted Hutt (Flogging Molly, Madcap, The Bouncing Souls).

Τον Φεβρουάριο του 2008, οι Street Dogs υπογράφουν στην Hellcat Records. για το τέταρτο άλμπουμ τους, "State Of Grace", το οποίο ηχογραφούν και πάλι με τον Ted Hutt.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ της με τον ομώνυμο τίτλο "Street Dogs", στις 31 Αυγούστου 2010, και αυτό μέσω της Hellcat Records.

Οι Street Dogs επισκέπτονται την Ελλάδα για πρώτη φορά, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Κύτταρο Live club.
Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Bad Movies και οι The Vagabonds 77.

Έναρξη: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Tickethouse, Rhythm Records
On-line: TicketPro.gr, Viva.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET