Οι Pete Townshend, Robert Plant, Roger Daltrey και Brian May πιέζουν ώστε να ενταθεί ο αγώνας κατά της πειρατείας

27/07/2012 @ 11:22
Οι Pete Townshend (The Who), Robert Plant (Led Zeppelin), Roger Daltrey (The Who) και Brian May (Queen), μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, πιέζουν για μεγαλύτερες τιμωρίες κατά της πειρατείας της μουσικής.

Επιθυμούν ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, David Cameron, να εφαρμόσει το Digital Economy Act του 2010, σύμφωνα με τον οποίο κόβεται η σύνδεση στο διαδίκτυο στους επίμονους downloaders.

Σε γράμμα τους στη Downing Street, το οποίο δημοσιεύτηκε από την Guardian, λένε: «Υπάρχει ευκαιρία να ενισχύσουμε τομείς όπου η Μ. Βρετανία είναι πρωτοπόρα δύναμη. Η καλλιτεχνική βιομηχανία είναι ένας τέτοιος τομέας, ο οποίος δημιουργεί θέσεις εργασίες με διπλάσιο ρυθμό απ' ό,τι η υπόλοιπη οικονομία.

Σαν ένα ψηφιακά ανεπτυγμένο κράτος, του οποίου η γλώσσα ομιλείται ανά τον κόσμο, έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με αυστηρό νομικό πλαίσιο που να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα. Η παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο πρέπει να καταπολεμηθεί σφόδρα. Αυτό θα ωφελήσει και τους ακροατές, οι οποίοι θα αισθάνονται την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το γεγονός ότι θα αγοράζουν με ασφάλεια από νόμιμους διαδικτυακούς τόπους. Ο απλούστερος τρόπος για να συμβούν όλα αυτά είναι να εφαρμόσουμε το Digital Economy Act 2010.»

Ανάμεσα στα άτομα που υπέγραψαν την εν λόγω επιστολή, πέραν των προαναφερθέντων, ήταν και οι Simon Cowell, Elton John και Andrew Lloyd Webber.
  • SHARE
  • TWEET