Οι Fields Of The Nephilim για πρώτη φορά στην Ελλάδα

29/02/2008 @ 09:02
Το Dark Side γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Αθήνα και υπερήφανα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Fields Of The Nephilim, για 2 μοναδικές συναυλίες την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου στο Gagarin 205!

Οι Fields of the Nephilim το group μαζί με τους Sisters of Mercy που ουσιαστικά θωρούνται οι πατέρες τις gothic/gothic rock μουσικής , και δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως ο Carl McCoy μαζί με τον Andrew Eldritch θωρούνται οι μεγαλύτερες φυσιογνωμίες τις σκηνής , το ντύσιμο τους το οποιο και έμελλε επί δεκαετίες να γίνει τρόπος εκφράσεις και ντυσίματος για όλη την σκηνη, καμπαρτίνες, καπέλα, μαύρα γυαλιά και δερμάτινα παντελόνια!

Οι Fields of the Nephilim ξεκίνησαν το 1986 , σε μια εποχή που η dark/goth σκηνή ήταν απρόσωπη και έψαχνε να βρει την ταυτότητα τις , σκοτεινή μουσική , βαμπιριστικι , νέο punk (μιας και ουσιαστικά από το κίνημα punk ξεκίνησε ο όρος dark/darkwave) , οι Fields of the Nephilim με τραγουδιστή τον εκκεντρικό Carl McCoy κυκλοφορούν το πρώτο τους album "Dawnrazor" με ιδιαίτερο image (που σε παραπέμπει στην άγρια δύση) το group αρχίζει και εισάγει το προσωπικό του στυλ στην σκηνή η οποία ακόμα ψάχνετε στα νέα δεδομένα , άμεσως ο κόσμος δέχεται την μουσική τον Fields of the Nephilim σαν κάτι διαφορετικό κάτι το οποιο ήξερες ότι υπάρχει και δεν το είχες ανακάλυψη ακόμα! , αυτό άλλωστε φαίνεται και από την επήρεια τον Fields of the Nephilim στην σκηνή, ο κόσμος αρχίζει να ντύνεται με τις παραδοσιακές καμπαρτίνες και τα καπέλα!! , ένα στυλ το οποίο ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια παρόλο την έκρηξη του industrial παραμένει άθικτο στον χρόνο , ίσως ο ρομαντισμός ίσως η ατμόσφαιρα τον κομματιών , ίσως η νοσταλγία τον παλαιών εποχών , όπως ο φθορά πάνω στις παλιές φωτογραφίες το οποιο δίνει και αξια στην σημερνή ασπρόμαυρη ζωή.

Κομμάτια όπως Dawnrazor , Laura , Preacher Man , τα οποια ξεχώρισαν από τον την πρώτη τους δουλειά, άμεσος λατρεύτηκαν από τον κόσμο σε βαθμό να ακούγονται παντού , να χορεύονται παντού , και να παίζονται σε όλα τα σκοτεινά club τις εποχής.

Το 1988 ίσως ήταν και η πιο σημαντική εποχή για τους Fields Of The Nephilim , μιας και το νέο τους album "The Nephilim" είναι με διαφορά η καλύτερη τους δουλειά και ένα από τα album το οποιο χαρακτηρίζεται βίβλος στην gothic σκηνη (δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι άμα θέλεις να μυήσεις κάποιον στην gothic μουσική θα του προτηνης το συγκεκριμένο album) , κομμάτια όπως Watchman , το απίστευτο Last Exit For The Lost (το οποιο είναι απλά μαγευτικό το πως ξεκινάει και πως εξελίσσεται) και φυσικά το γνωστό Moonchild το οποιο και θεωρείτε ίσος ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα κομμάτια όλων το εποχών και ένα κομμάτι το οποιο ταυτίστηκε με την gothic σκηνή , η επιτυχία που γνωρίζουν είναι τεράστια , άμεσος ανεβαίνουν στην κορυφή στην οποία κατά την γνώμη σχεδόν όλων ποτε δεν κατέβηκαν!

2 χρόνια αργότερα οι Fields of the Nephilim κυκλοφορούν το τρίτο τους cd “Elizium" το οποιο ανταγωνίζεται το album “The Nephilim” , μιας και αυτό αγαπήθηκε το ίδιο από τους οπαδους τους , κομμάτια οπως “For Her Light” και “Sumerland” ξεχωρίζουν από το cd , όμως μεθυσμένοι από την επιτυχία τους οι Fields of the Nephilim γιατί δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις διαφορετικά το γεγονός ότι αποφασίζουν να διαλυθούν, μάλλον ο McCoy αποφάσισε την διάλυση τους , πήρε το όνομα και έφυγε με πιο απλά λόγια...

Μετά από 6 ολόκληρα χρόνια ο πάντα ιδιότροπος αλλα ταυτόχρονα πολύ ταλαντούχος McCoy αποφασίζει κάτω από το όνομα “Nephilim” να κυκλοφορήσει το album “Zoon” το οποίο πολύ μικρή σχέση είχε με τον ήχο και την μουσική και την ιστορία τον Fields of the Nephilim... ίσως μονο τα vocals του McCoy θύμιζαν τις παλιες εποχές... τα επόμενα 9 χρονια περνάνε πολύ ήσυχα χωρίς ο McCoy να σκέφτεται το reunion τον Fields of the Nephilim.

Το 2005 όμως οι Fields of The Nephilim επιστρέφουν! Επιστρέφουν με to νέο album “Mourning Sun” το οποίο αν σκεφτείς τις αλλαγές στο lineup καθώς και τα 15 χρόνια που είχαν να κυκλοφορήσουν cd οι Fields Of the Nephilim καταφέραν να γυρίσουν τον χρονο πίσω στις ένδοξες μέρες που το gothic ήταν τρόπος ζωης.

Οι Fields of the Nephilim πολύ δύσκολα έπαιζαν live από την τότε εποχή μέχρι και σήμερα , αλλα όταν αποφάσιζαν να παίξουν πάντα ήταν γεγονός! και άτομα από όλη την ευρώπη ταξίδευαν να τους δουν on stage, για κάποιους ήταν όνειρο ζωής να τους δουν live, για άλλους ίσως κάτι παραπάνω...

Η αναμονή όμως αυτή πλέον θα είναι πολύ μικρή μιάς και το Dark Side κατάφερε και εκλεισε ακριβώς όπως το διαβάζετε κατάφερε και έκλεισε τους Fields Of the Nephilim να παίξουν για πρώτη φορα στην Ελλάδα για 2 μέρες και αυτές οι εμφανίσεις θα είναι από τις πολύ λίγες που θα δώσουν το 2008!

Την συναυλία θα ανοίξουν και τις 2 μέρες οι Ελληνες Opened Paradise , ένα από τα ελάχιστα gohic/gothicrock group στην Ελλάδα , έχοντας κυκλοφορήσει ήδη το Debut Album τους το οποίο και απέσπασε πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα αλλα και Ευρώπη! , επίσης έχουν παίξει σε μια σειρά από Live εμφανίσεις κύριος στην Eλλάδα αλλα συμμετείχαν και σε festival στην Aγγλία με μεγάλη επιτυχία , αυτό τον καιρό ετοιμάζουν την δεύτερη τους δουλειά , την οποια και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορα στο Gagarin 205.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin 205 (το πλέον εξελιγμένο και καλύτερο live venue στην Αθήνα) την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου.

* Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και τις 2 μέρες.

* Το Set list τις κάθε μέρας θα είναι διαφορετικό (κάποια κομμάτια θα παιχτούν και τις δυο μέρες).

* Τα εισιτήρια στην προπώληση στοιχίζουν 40 ευρω, στο ταμείο την μέρα τις συναυλίας 45 ευρω , επίσης υπάχει και ένα κοινό εισιτήριο και για τις 2 μέρες που κοστίζει 65 ευρω.

***** Προσοχή θα εκδοθούν μόνο 1200 εισιτήρια την κάθε μέρα , οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε σύντομα το εισιτήριο σας στην Αθηνα από το Dark Side (Εμ.Μπενάκη 57 - Εξάρχεια) και το Ticket House (Πανεπιστημίου 42 - Κέντρο) και από την Θεσσαλονίκη στο Musicland (Μητροπολεως 102) & Lottos (Σκρα 7) και Πατσης (Τσιμισκή 41) ****

Τα Εισιτήρια θα βρίσκονται προς πώληση από την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτοι 50 που θα αγοράσουν κοινό εισιτήριο (για τις 2 μέρες) από το Dark Side Records θα παραλάβουν δώρο την αφίσα τις συναυλίας.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET