Οι πιο επιτυχημένες περιοδείες στη Βόρεια Αμερική για το 2013

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε το Pollstar Pro

13/01/2014 @ 19:33
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Pollstar Pro, αρκετοί είναι οι rock (και metal) καλλιτέχνες των οποίων οι περιοδείες συγκαταλέγονται στις 200 περισσότερο επιτυχημένες στη Βόρεια Αμερική για το 2013.

Το κριτήριο κατάταξης που χρησιμοποιήθηκε είναι τα συνολικά έσοδα και όχι τα κέρδη ή ο συνολικός αριθμός των θεατών που προσελκύθηκαν.

Στη πρώτη δεκάδα βρίσκουμε τους Bon Jovi, τους Rolling Stones, τους Fleetwood Mac και τους Eagles. Eντύπωση προκαλεί το πλασάρισμα στην 14η θέση των Trans-Siberian Orchestra, την εξέλιξης δηλαδή κατά κάποιον τρόπο των πολύ αγαπητών στη χώρα μας Savatage.

Για αυτήν τη επιτυχία μας είχε μιλήσει μεταξύ άλλων ο «τεράστιος» Jon Oliva, ένα από τα πρώην μέλη των Savatage που βρίσκονται πίσω από τους Trans-Siberian Orchestra, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ, "Raise The Curtain", το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Σε χαμηλότερες θέσεις αλλά με διόλου ευκαταφρόνητα κερδισμένα ποσά βρίσκουμε κατά σειρά εμφάνισης τους Muse, Pearl Jam, Black Sabbath, Rush, The Who, Journey, Mötley Crüe, Kiss, The Black Crowes, ZZ Top, Bad Company, Iron Maiden, Soundgarden, Avenged Sevenfold, Yes, Alice Cooper και στην τελευταία θέση της κατάταξης τους Def Leppard.

Τα αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στον πίνακα που ακολουθεί απεικονίζονται οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στις 20 κορυφαίες θέσεις.

  • SHARE
  • TWEET