Οι heavy metal βασίλισσες της Μποτσουάνα

Η metal κουλτούρα της αφρικανικής χώρας απαθανατίζεται από τον φωτογράφο Paul Shiakkalis

27/12/2015 @ 18:41

Η Μποτσουάνα ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις το 1966 και αποτελεί μία από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου, με οικονομία που στηρίζεται στα ορυκτά, τον τουρισμό και την αγελαδοτροφία... Ωστόσο, η heavy metal κουλτούρα έχει καταφέρει να παρεισφρήσει και εκεί.

Ο φωτογράφος Paul Shiakkalis δημοσίευσε μια συλλογή φωτογραφιών με τίτλο "Leathered Skins, Unchained Hearts" με θέμα τις «βασίλισσες» της heavy metal στην Μποτσουάνα. Ονομάζονται Marok, που στη γλώσσα τσουάνα σημαίνει ροκάς.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην πρωτεύουσα Γκαμπορόνε και βλέπουμε τις γυναίκες ως τα «βασιλικά» alter-ego τους, με ονόματα όπως: Onalenna Angelovdarkness, Amokian Lordess and Phoenix Tonahs Slaughter.

Οι Skinflint, Metal Orizon, Wrust, Crackdust, Overthrust και Amok είναι μερικά από τα μέλη της τοπικής heavy metal σκηνής. Καθότι οι Marok δεν είναι πολλοί, δίνουν συναυλίες μόνο ανά μερικούς μήνες, με το κοινό να έρχεται από κάθε γωνιά, ακόμη κι αν μένει 700 χιλιόμετρα μακριά.

Πέρα από την Μποτσουάνα, υπενθυμίζουμε και ένα ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα σχετικά με το κίνημα των μουσουλμάνων μεταλλάδων στην Αλγερία.

  • SHARE
  • TWEET