Οι επιρροές και οι συμβουλές του Alex Lifeson (Rush)

Ο σπουδαίος μουσικός μιλάει για την διαφορετική δεκαετία του ‘70

21/10/2014 @ 20:07
Σύντομος και περιεκτικός εμφανίστηκε ο κιθαρίστας των Rush, Alex Lifeson όταν ρωτήθηκε από το IndiePower.com για τις επιρροές του, την δεκαετία του ’70 και ποιές συμβουλές θα έδινε στους νέους.

Για τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν να γίνει μουσικός: «Λάτρευα την μουσική, τέλος. Από τους Beach Boys μέχρι τον Jimi Hendrix και όλους στο ενδιάμεσο... οι The Who, οι Led Zeppelin… Όπως και τα περισσότερα παιδιά στην δεκαετία του ’60, όλες αυτές οι μπάντες και όλα τα είδη της μουσικής.»

Γιατί η δεκαετία του ’70 παραμένει τόσο δυνατή: «Νομίζω πως ήταν μια εποχή για την μουσική, και σε αυτή την μουσική υπάρχει ακόμη πολλή δύναμη. Τα πράγματα ήταν τόσο διαφορετικά τότε. Τώρα η επικοινωνία είναι πολύ άμεση και όλοι έχουν χιλιάδες τραγούδια στα κινητά τους. Είναι εντελώς διαφορετικά. Σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος εκείνης της εποχής έχει διάρκεια.»

Τί συμβουλές θα έδινε στους νέους μουσικούς: «Απλά να επιμένετε. Εννοώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στις μέρες μας. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά.»
  • SHARE
  • TWEET