Οι Watain τον Απρίλιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαζί τους οι Σουηδοί Degial και οι Έλληνες Aenaon

04/02/2014 @ 12:07
Ένα από τα πιο ακραία συγκροτήματα στο χώρο της μουσικής, θεματολογικά αλλά και μουσικά, οι Σουηδοί Watain, έρχονται στις 4 Απριλίου 2014 στο Κύτταρο Live (Αθήνα) και στις 5 Απριλίου 2014 στο Eightball (Θεσσαλονίκη), στα πλαίσια της περιοδείας τους για το πολύ επιτυχημένο, πρόσφατο άλμπουμ τους, "The Wild Hunt".

Watain (Sweden)
Support Acts: Degial (Sweden) + Aenaon
Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 - Κύτταρο Live

Οι ίδιοι παρομοιάζουν τους εαυτούς τους με τον λύκο, επειδή βαδίζουν στο μοναχικό μονοπάτι, χωρίς να δίνουν σημασία τι λέει ο κόσμος. Μπορεί, πλέον, τα άλμπουμ τους να κυκλοφορούν από την Century Media (μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες στο χώρο της metal μουσικής), αλλά οι Watain, από την Uppsala της Σουηδίας, εφαρμόζουν στον απόλυτο βαθμό την πρακτική του DIY, αφού έχουν την δική τους εταιρία (με τον ευφάνταστο τίτλο His Master's Noise), την δική τους εταιρία merchandise, φτιάχνουν μόνοι τους τα σκηνικά στις συναυλίες τους κ.τ.λ. Όπως δηλώνουν: «η ανεξαρτησία και η ελευθερία είναι δύο από τις πιο σημαντικές κεντρικές ιδέες για τους Watain».

Και πραγματικά, οι Watain, από το ξεκίνημα της καριέρας τους, περισσότερα από 15 χρόνια πριν, έχουν αποδείξει ότι το πάθος τους για τη βία, το metal και τη φωτιά, είναι η κινητήριος δύναμή τους. Και σε ότι αφορά τη μουσική, οι Bathory, οι Venom, οι Dissection, οι Mercyful Fate, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τον συνολικό τους ήχο, όπως διαμορφώθηκε στις πρώιμες και πιο ακραίες δουλειές τους, τα "Rabid Death's Curse" (2000), "Casus Luciferi" (2003) και "Sworn To The Dark" (2007). Το 2010, κυκλοφόρησαν το "Lawless Darkness", το οποίο στη χώρα τους, την Σουηδία, έγινε χρυσό, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 10.000 αντίτυπα, πολύ μεγάλο νούμερο για τέτοιου είδους συγκρότημα, ενώ την επόμενη χρονιά κατάφεραν να κερδίσουν και το Σουηδικό Grammy στην κατηγορία Best Hard Rock! Το περσινό "The Wild Hunt" ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι Watain είναι μία κατηγορία από μόνοι τους, αφού τόλμησαν να μπολιάσουν στον πολύ ακραίο ήχο τους, ακόμα και καθαρά φωνητικά στο "They Rode On", απλά για να κάνουν αυτό που γουστάρουν. Σε όσους πιστεύουν ότι ξεπουλήθηκαν, οι Watain απαντούν: «Ο κύριος λόγος που καταφέραμε όσα έχουμε καταφέρει, είναι επειδή ποτέ δεν προδώσαμε το αρχικό όραμά μας και ποτέ δεν προσπαθήσαμε να προσποιηθούμε ότι γράφουμε πιο «προσιτή» μουσική. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι απλώς προσωπικό και τίμιο σε ακραίο βαθμό. Δείχνει μία ακόμα σημαντική πτυχή του κόσμου των Watain». Και αυτό δείχνει να βρίσκει ανταπόκριση και από τον Διεθνή Τύπο (έγιναν εξώφυλλο σε πολύ σημαντικά περιοδικά όπως το γερμανικό Rock Hard) αλλά και τους οπαδούς τους που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μαζί με τους Watain, θα παίξουν οι συμπατριώτες τους Degial (στους οποίους συμμετέχει και ο ντράμερ των Repugnant), ένα συγκρότημα που παίζει black death metal στο ύφος των παλιών Morbid Angel και έχει κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων ένα άλμπουμ, το "Death's Striking Words", που έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές, αλλά και οι συμπατριώτες μας, Θεσσαλοί progressive black metallers, Aenaon, των οποίων το νέο εκπληκτικό άλμπουμ, "Extance", κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ιταλική Code666 Records.

Ώρα έναρξης: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 25 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket House, Metal Era, Reload Stores
On-line: www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET