Οι Ufomammut για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο

29 Μαρτίου στην Αθήνα και 30 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

22/01/2014 @ 11:08
Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Ufomammut.

Σάββατο 29 Μαρτίου @ An Club
www.anclub.gr - Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα
Opening act: Last Rizla

Κυριακή 30 Μαρτίου - Eightball Club
www.eightballclub.gr - Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Opening act: Agnes Vein

Πόρτες: 21.00

Περιορισμένη online προπώληση: €15
(μόνο από το catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €20

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 2103608366)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 2103841550)
The Lab - Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια (τηλ: 2103825805)
Gorilla 11 - Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 2108069800)
Tickethouse/Musicland - Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη (τηλ: 2310264880)
Nephilim Store - Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη (τηλ: 2311242232)
catchthesoap.eventbrite.com

Όπως ενημέρωσε πριν λίγο η εταιρεία, τα φτηνότερα εισιτήρια των 15 ευρώ για τη συναυλία της Αθήνας έγιναν ήδη sold out! Τα διαθέσιμα εισιτήρια κοστίζουν πλέον 20 ευρώ. Σημεία προπώλησης και ημερομηνία έναρξης προπώλησης για τα εισιτήρια των 20 ευρώ, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μετά από πολύχρονη επιμονή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες συναυλίες του τρίο των Ιταλών Ufomammut στη χώρα μας, τη μπάντα που έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται ως δημιουργός του ψυχεδελικού sludge ήχου παγκοσμίως!

Με μακροσκελείς συνθέσεις, αργόσυρτα φωνητικά και επιβλητικά εφέ η μπάντα συνδυάζει γιγαντώδη riff και τη ψυχεδέλεια των Μεγάλων Pink Floyd. Από το ξεκίνημα της πορείας τους, το 1999, βρίσκονται συνεχώς στην αναζήτηση της δικής τους ηχητικής έκφρασης, αρχικά κυκλοφορώντας το πρωτόγονο, acid-drenched ντεμπούτο τους, "Godlike Snake", με το πιο σκοτεινό "Snailking" να ακολουθεί (και αυτή τη στιγμή να θεωρείται Ιερό Δισκοπότηρο για τους συλλέκτες του ήχου). Ο τρίτος τους δίσκος "Lucifer Songs", τους άνοιξε τις πόρτες προς την αναγνώριση, διατηρώντας τη space συνταγή που έστειλε το "Snailking" στη κορυφή από πάμπολλες λίστες του 2004 ως δίσκος της χρονιάς, αλλά με πειραματισμούς σε νέα, ακόμη πιο ατμοσφαιρικά ηχοτοπία και ζοφερούς ήχους από vintage electronics. Το επόμενο άλμπουμ τους, "Idolum", έφερε τους Ufomammut σε πρωτόγνωρα επίπεδα μονολιθικής σύνθεσης, ετοιμάζοντας ιδανικά το έδαφος για -τον ίσως κλασσικότερο τους δίσκο- το επικό "Eve". Ένα ενιαίο 45-λεπτο κομμάτι, χωρισμένο σε πέντε ξεχωριστά μέρη, φόρος τιμής στην πρώτη γυναίκα στη Γη, και την ανταρσία κατά του Δημιουργού της που έδωσε τη Γνώση στην Ανθρωπότητα. Η πιο πρόσφατη δημιουργία τους, το δίπτυχο του "ORO", κυκλοφορεί το πρώτο του μέρος "Opus Primum" τον Απρίλιο του 2012, και τη συνέχεια του, "Opus Alter", τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η πολύπλευρη concept λογική της μπάντας συνεχίζεται φυσικά και εδώ, αυτή τη φορά εξερευνώντας την έννοια της Γνώσης και της δύναμης της. Την αλχημική διαδικασία που μετατρέπει τους ανθρώπινους φόβους σε καθαρό Χρυσό. Μία φιλοσοφικά ψυχεδελική αναζήτηση χωρισμένη σε 10 κομμάτια, με κάθε ένα από αυτά να αντικατοπτρίζει διαφορετικό μέρος της ζύμωσης αυτής.

Οι Ufomammut μεταφέρουν στη σκηνή τον μυστικισμό των concept τους, ντύνοντάς τη με μοναδικά visuals - αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών τους σε Ευρώπη και Αμερική στις οποίες αφήνουν πάντα ένα κοινό αποσβολωμένο. Μετά από περιοδείες και κοινές συναυλίες με συγκροτήματα όπως οι Neurosis, Down, Baroness, Amenra μεταξύ πολλών άλλων, και συμμετοχή στα σημαντικότερα festivals του ήχου (Roadburn, Hellfest, Dour, Ieper, Asymmetry, Stoned From The Underground κλπ), ήρθε επιτέλους η σειρά του κοινού της Ελλάδας να γίνει μάρτυρας του φαινόμενου των Ufomammut!

Μη χάσετε τη σπάνια ευκαιρία να τους δείτε στη σκηνή των An Club και Eightball σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαρτίου αντίστοιχα!

Links:
ufomammut.com | Ufomammut @ facebook | Ufomammut @ instagram

CTSprods.com | www.anclub.gr | EightballClub.gr | Eightball Club @ facebook

Video: "ORO - Opus Primum" full album visuals - "Stigma"

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET