Οι The Dead Brothers έρχονται στην Αθήνα

Η πιο ιδιαίτερη funeral band ζωντανά στο Tin Pan Alley

15/01/2015 @ 12:04
The Dead Brothers live
17.01 @ Tin Pan Alley

Η πιο ιδιαίτερη Funeral Band έρχεται στην Αθήνα.

Η ιστορία μέχρι τώρα...

Φυσικά οι «Νεκροί Αδελφοί» είναι νεκροί. Πάντα ήταν. Έτσι παραμένουν ελεύθεροι...

Η μία και μοναδική Death Blues Funeral Trash Orchestra.

Οι Dead Brothers, η funeral band από τη Γενεύη, δημιουργήθηκαν αρχικά στο μυαλό του ιδρυτικού μέλους και κύριου τραγουδιστή τους, του Alain Croubalian, αφού μελέτησε το θάνατο στο πανεπιστήμιο της Γενεύης... Ξεκίνησε δίνοντας παραστάσεις σε μπαρ όπου αφηγούταν την ιστορία των blues. Σχημάτισε την πρώτη μπάντα το 1993 η οποία έπαιζε μόνο gospel τραγούδια, όπως εκείνα που τραγουδούσε ο Elvis.

Οι Dead Brothers δημιουργήθηκαν το 1998 και απαριθμούν περισσότερα από 20 πρώην μέλη τα τελευταία χρόνια πριν καταλήξουν στη σημερινή τους σύνθεση. Ο ήχος τους περιλαμβάνει Country, Waltz, Blues, Punk, Rockabilly καθώς και βαλκανική παραδοσιακή μουσική. Τραγουδούν στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά και οι παραστάσεις που δίνουν χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερες με εξαιρετική μουσική και έντονο το θεατρικό στοιχείο. Παίζουν κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές τραγουδιών των Hank Williams, The Cramps, Serge Gainsbourgh και Marlene Dietrich.

Έχουν στο ενεργητικό τους έξι δίσκους, με τελευταίο το "Black Moose" που κυκλοφόρησε το 2014 για τον οποίο όπως λένε «Οι Dead Brothers δεν ηχογράφησαν απλά ένα δίσκο...δημιουργήσαν έναν κόσμο». Ένας δίσκος σκοτεινός και συγχρόνως ρομαντικός έχει ως κεντρικό χαρακτήρα ένα μυθολογικό πλάσμα που προϋπήρξε της ανθρωπότητας και ο ήχος του συνδυάζει μουσική της ανατολής με blues, ελβετική ψυχεδελική παραδοσιακή μουσική και ακούσματα από τον Μεσαίωνα.

Φως στο ποιοι είναι οι Dead Brothers μπορεί να ρίξει το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για εκείνους ο Marc Littler με τίτλο «Ο θάνατος δεν είναι το τέλος».

Στις 17 Ιανουαρίου θα βρεθούν στo Tin Pan Alley στην Αθήνα. Και να θυμάστε...ο θάνατος έρχεται πάντα τη στιγμή που λιγότερο τον περιμένεις.

Info:
The Dead Brothers Live
17 Ιανουαρίου 2015
Tin Pan Alley

Παραγωγή: Stereomatic Productions

Τιμή εισιτηρίου:
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο: 18 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload

Useful links:
Videos: "Trust In Me" | "Black Train" | "Black Moose-Live in Stuttgart" | "Ramblin' Man-Live in Switzerland"
Songs: "Death Blues" | "Greek Swing" | "She Collects Postcards" | "Exotic Odyssey"

More infos about Dead Brothers

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET