Οι Stooges ηχογραφούν δίσκο χωρίς τον Iggy Pop

Σημαντικές συμμετοχές από Mark Lanegan, Jello Biafra κ.ά.

11/03/2014 @ 10:17
Οι Stooges σκοπεύουν να αρχίσουν να ηχογραφούν τραγούδια με διάφορους guest μουσικούς να αντικαθιστούν τον Iggy Pop, ο οποίος, σύμφωνα με τον κιθαρίστα James Williamson, θα επιστρέψει στην μπάντα το 2015.

Οι προσκεκλημένοι τραγουδιστές κάθε άλλο παρά άσημοι θα είναι, αφού αυτοί που θα κλιθούν να καλύψουν το κενό του θρυλικού Iggy Pop είναι σημαντικότατοι καλλιτέχνες όπως ο Mark Lanegan και ο Jello Biafra.

Ο δίσκος που θα ηχογραφηθεί θα ονομάζεται "Re-Licked" και θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο του κλασικού τους δίσκου, "Raw Power", στις αρχές των 70s.

Ο ίδιος ο Iggy Pop έδωσε τις ευλογίες του: «Δεν έχω πρόβλημα ούτε με αυτό ούτε με τίποτα. Αυτοί οι τύποι είναι φίλοι μου και έχω δουλέψει μαζί τους για πολλά χρόνια. Είναι επαγγελματίες μουσικοί και έχουν ανάγκη να παίζουν.»

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Iggy Pop δήλωσε ότι οι Stooges δεν ζήτησαν ποτέ από τον Iggy Pop να τραγουδήσει κάτι στον δίσκο και ότι έμαθε για την ύπαρξη αυτής της ιδέας τον Δεκέμβριο του 2013, όταν μία δισκογραφική εταιρεία αρνήθηκε να τον κυκλοφορήσει.

Είναι η πρώτη χρονιά από το 2003 και μετά που ο Iggy Pop ούτε περιοδεύει ούτε ηχογραφεί με την μπάντα. Μετά την επανένωσή τους έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το "The Weirdness" του 2007 και το "Ready To Die" του 2013.
  • SHARE
  • TWEET