Οι Savatage επιστρέφουν στη σκηνή μετά από δέκα και πλέον χρόνια

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για το Wacken Open Air 2015

04/08/2014 @ 10:25
Μαζί με τα πρώτα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Wacken Open Air του 2015, ανακοινώθηκε και αυτό των Savatage, σηματοδοτώντας την επιστροφή του σπουδαίου συγκροτήματος στην ενεργό δράση μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η συγκεκριμένη εμφάνιση θα είναι η μοναδική των Savatage επί ευρωπαϊκού εδάφους για το 2015, και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ αμέσως μετά από την εμφάνιση του αδελφού σχήματος των Trans-Siberian Orchestra.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Chris Caffery, δήλωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook τα εξής: «Είμαι υπερβολικά χαρούμενος για αυτήν την ανάρτηση! Σήμερα οι φίλοι μας από Wacken ανακοίνωσαν ότι οι Savatage επιτέλους θα παίξουν ξανά! Wacken 2015! Θα εμφανιστούν και οι Savatage και οι Trans-Siberian Orchestra. Οι Savatage θα κλείσουν την βραδιά μετά από την πρώτη εμφάνιση των Trans-Siberian Orchestra σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Περίμενα να το ανακοινώσουν εβδομάδες. Ήταν δύσκολο να το κρατήσω μυστικό. Ναι, «legion», η υπομονή μας επιτέλους ανταμείφθηκε.»

Στην πιθανή τότε επανένωση των Savatage και στο τι συνέβη μετά την αδρανοποίηση του συγκροτήματος το 2002 είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Jon Oliva, στα πλαίσια της αποκαλυπτικής συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πριν από έναν περίπου χρόνο στον Κώστα Πολύζο.

Εκτός από τους Savatage και τους Trans-Siberian Orchestra, στο Wacken Open Air του 2015 θα εμφανιστούν ακόμη οι Running Wild, In Flames, In Extremo, U.D.O. (μαζί με την ορχήστρα των γερμανικών Ενόπλεων Δυνάμεων), Sabaton, Amorphis (special "Tales From The Thousand Lakes" show), Death Angel, Powerwolf, Ensiferum, Kataklysm, Cannibal Corpse, Sepultura και Thyrfing.
  • SHARE
  • TWEET