Οι Sabaton επιστρέφουν στην Ελλάδα το 2015

Οι Σουηδοί heavy metallers τον Ιανουάριο στην Αθήνα

21/07/2014 @ 14:53
Sabaton (Sweden)
Delain (Holland)
Battle Beast (Finland)

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 - Fuzz Live Music Club


Οι Σουηδοί metallers Sabaton είναι ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα σχήματα στο χώρο του κλασικού heavy metal (ίσως το πιο ραγδαία δημοφιλές) την τελευταία δεκαετία, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Για του λόγου το αληθές, μιλάμε για ένα γκρουπ που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιοδείας του, η οποία είχε περάσει και από την Ελλάδα, όχι μόνο έπαιξε με τους Iron Maiden σε μεγάλα στάδια, αλλά εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό 500.000 ατόμων, στην Πολωνία, στο Przystanek Woodstock Festival και το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στο DVD / Blu-ray "Swedish Empire Live"... Όχι μόνο αυτό, αλλά τους αποδόθηκε τιμητικά και η πολωνική υπηκοότητα!

Επίσης, μιλάμε για ένα γκρουπ, το οποίο διοργανώνει με τεράστια επιτυχία το δικό του φεστιβάλ, στην γενέτειρά τους, το Falun της Σουηδίας και φέτος στις 14 - 16 Αυγούστου, εκτός των ιδίων, θα παίξουν και οι Testament, Amorphis, Grand Magus, Rhapsody Of Fire, Finntroll, ReVamp, Van Canto και πάρα πολλοί άλλοι. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, διοργάνωσαν αντίστοιχες κρουαζιέρες, με την επωνυμία «Sabaton Cruise», οι οποίες είχαν γίνει όλες sold out! Περιττό να πούμε ότι και το προηγούμενο άλμπουμ τους, "Carolus Rex", έγινε πλατινένιο στη χώρα τους...

Αυτή η κολοσσιαία άνοδος της δημοτικότητάς τους, έφερε και αναστάτωση όμως στις τάξεις του σχήματος, οδηγώντας τέσσερα μέλη τους στο να αποχωρήσουν πριν κυκλοφορήσει ο προηγούμενος δίσκος τους, αφού δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν πλήρως στα πάρα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα των Sabaton, εξαιτίας των οικογενειακών τους υποχρεώσεων και τα εναπομείναντα μέλη, ο τραγουδιστής, Joakim Broden, και ο μπασίστας Par Sundstrom, βρήκαν άμεσα τους αντικαταστάτες τους, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει πανηγυρικά. Όχι μόνο η περιοδεία για το "Carolus Rex" ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του σχήματος, αλλά και το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο "Heroes", είναι ένα από τα κορυφαία στην δεκαπενταετή πορεία των Sabaton.

Εκτός από το χαρακτηριστικό, σχεδόν «υμνικό» heavy / power metal τους, που αποκτά πάρα πολλούς οπαδούς συνεχώς και στη χώρα μας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στιχουργικό περιεχόμενο των τραγουδιών τους, το οποίο (και στο "Heroes") βασίζεται σε διαφορετικά ιστορικά γεγονότα, πολέμους του 20ου αιώνα και μάχες. Χαρακτηριστικό είναι το "Coat Of Arms", κομμάτι που μιλάει για το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το οποίο έπαιξαν αποκλειστικά και μόνο στις εν Ελλάδι εμφανίσεις τους στην περιοδεία τους, το 2013.

Η ισοπεδωτική πορεία των Sabaton δεν έχει τελειωμό και οι εμφανίσεις τους στην Ελλάδα αναμένονται με τεράστια προσμονή. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μαζί με τους Σουηδούς metallers, θα εμφανιστούν δύο ακόμα πολύ καλά σχήματα, τα οποία θα επισκεφθούν για πρώτη φορά την χώρα μας.

Το πρώτο απ' αυτά είναι οι εξαιρετικοί symphonic metallers από την Ολλανδία, Delain, οι οποίοι θεωρούνται στη χώρα τους το «αντίπαλο δέος» των διάσημων πλέον εδώ και χρόνια Within Temptation, με τους οποίους περιόδευσαν μαζί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2014 (δεν είναι τυχαίο ότι ιδρυτικό μέλος και ιθύνων νους του συγκροτήματος, είναι ο πρώην πληκτράς των Within Temptation και αδελφός του κιθαρίστα τους Robert Westerholt, Martijn Westerholt). Το πρόσφατο άλμπουμ τους, "The Human Contradiction" (στο οποίο συμμετέχουν ως guest μέλη των Nightwish, Arch Enemy και Orphanage), είναι απλά μία από τις κορυφαίες δουλειές στο είδος τους, για την χρονιά που διανύουμε! Πέρα για πέρα μελωδικό, ρυθμικό, δυνατό, μοντέρνο, groovy, heavy όπου και όσο χρειάζεται, γεμάτο ευκολομνημόνευτα κομμάτια, προορισμένα για να γίνουν hits! Σ’ αυτό βέβαια συντελούν και τα καταπληκτικά - αιθέρια φωνητικά της Charlotte Wessels (τελικά η Ολλανδία έχει εξελιχθεί σε μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο ποιοτικό female fronted metal, με σχήματα όπως Within Temptation, Epica, The Gathering, Delain, After Forever, ReVamp, Stream Of Passion, κλπ).

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Φιλανδοί traditional metallers, Battle Beast (το "Out Of Control" των οποίων διασκεύασαν πρόσφατα οι Sabaton και συμπεριέλαβαν ως ένα από τα bonus tracks στην τελευταία τους δουλειά "Heroes"), οι οποίοι έχουν και αυτοί γυναικεία φωνητικά (όπως και οι Delain) και αποτέλεσαν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2013, με το ομώνυμο άλμπουμ τους.

Sabaton, Delain, Battle Beast @ Athens 2015Σε μία περίοδο που τα συναυλιακά «πακέτα» που περνούν από τη χώρα μας, γίνονται ολοένα και λιγότερα, μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία μουσική πανδαισία, η οποία θα έχει έντονο οπτικοακουστικό ενδιαφέρον, αν κρίνουμε από τα φαντασμαγορικά show που προσφέρουν οι Sabaton και όχι μόνο.

Πρόγραμμα εμφάνισης:
Doors open: 19:00
Battle Beast: 20:00
Delain: 20:45
Sabaton: 22:00

Τιμή εισιτηρίου:
20 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 25 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Public, Metal Era, Reload Stores, No Remorse Records, Παπασωτηρίου, Seven Spots
On-line: www.ticketpro.gr, www.viva.gr, tickets.public.gr και www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET