«Oι Prodigy είναι το ίδιο σημαντικοί όσο οι Oasis και οι Blur»

Ο Liam Howlett θεωρεί πως η μπάντα ακολούθησε το δρόμο που άνοιξαν οι Sex Pistols και οι Clash

19/01/2015 @ 14:22
Prodigy έχουν ήδη κλείσει τα 24 χρόνια ζωής και θα κυκλοφορήσουν τον 6ο στούντιο δίσκο τους "The Day Is My Enemy" στις 30 Μαρτίου.

Πριν λίγες μέρες έδωσαν το πρώτο single από αυτό, το "Nasty" το οποίο ακούτε μέσω αυτού του συνδέσμου. O ιδρυτής και ιθύνων νους των Prodigy, Liam Howlett, σε δηλώσεις του, θεωρεί πως η χορευτική σκηνή χρειάζεται νέα ζωή, αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να τη σώσουν: «Προερχόμαστε από την σωστή rave σκηνή. Δεν θέλουμε να σώσουμε τίποτα. Fuck that, είμαστε εδώ για να τη διαλύσουμε».

Ο 43χρονος Βρετανός πιστεύει πως πολλοί δεν παραδέχονται πως οι Prodigy έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην κουλτούρα της Βρετανίας. «Ίσως πολλοί θεωρήσουν τολμηρό αυτό που θα πω, αλλά οι Prodigy είναι τόσο σημαντικοί για τον πολιτισμο και την κουλτούρα, όσο ήταν και είναι οι Oasis ή οι Blur».

Ο Howlett προσθέτει πως δεν στοχεύει στον σεβασμό ή να κερδίσει τηλεοπτικό χρόνο για να λέει τι ακριβώς πέτυχαν. «Απλά πιστεύω στην σημαντικότητά μας. Όταν αναζητήσεις τις ρίζες και το δρόμο που φτάνει πίσω στους Sex Pistols και τους Clash, ναι οι Prodigy αυτό το δρόμο ακολούθησαν».
  • SHARE
  • TWEET