Οι Poem και οι Until Rain θα ανοίξουν τη συναυλία των Leprous στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Eightball Club

25/08/2015 @ 11:29
Τη συναυλία των Νορβηγών prog metallers Leprous στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, 2015, θα ανοίξουν δύο σχήματα που έχουν καταστήσει πολύ έντονη την παρουσία τους στα εγχώρια μουσικά δρώμενα το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος γίνεται για τους Poem και Until Rain.

Οι Αθηναίοι prog metallers Poem, προκάλεσαν πολύ θόρυβο γύρω από το όνομά τους, πίσω στο 2009, με την κυκλοφορία του "The Great Secret Show" που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Ως επιστέγασμα της επιτυχίας της εν λόγω κυκλοφορίας, η μπάντα εμφανίστηκε σε ένα αξέχαστο σόου, ως opening act στη συναυλία του Ozzy Osbourne στο αθηναϊκό Terra Vibe. Λίγα χρόνια μετά, η ανανεωμένη σύνθεση του σχήματος (με νέα μέλη σε όλες τις θέσεις, πλην του τραγουδιστή / κιθαρίστα, Γιώργου Προκοπίου) μοιάζει να είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα, με τον δισκογραφικό διάδοχο του ντεμπούτο, υπό τον τίτλο "Skein Syndrome", να έχει ολοκληρωθεί και να βρίσκεται προ των πυλών της κυκλοφορίας του. Νέο και παλιότερο υλικό θα παρουσιάσουν στην εμφάνισή τους στο πλευρό των Νορβηγών Leprous, στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς prog metallers Until Rain, που δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά, full length άλμπουμ τους, με τίτλο "Anthem To Creation", βρίσκονται σε μία από τις δημιουργικότερες φάσεις της καριέρας τους και με επίσης νέα μέλή στη σύνθεσή τους, θα αποδείξουν τις φήμες που τους θέλουν να αποτελούν μια μοναδική live εμπειρία. Στο πρόσφατο παρελθόν τους, έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό των Psychotic Waltz, Jeff Martin (The Tea Party), Rotting Christ & Firewind, μεταξύ άλλων, τόσο επί ελληνικού εδάφους, όσο και στο εξωτερικό, στο οποίο και έχουν πραγματοποιήσει 15ήμερη χειμερινή περιοδεία, τη χρονιά κυκλοφορίας του "Anthem...".

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία μπορείτε να βρείτε στο σχετικό event page στο facebook.

Leprous live
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 - Eightball Club / Θεσσαλονίκη
Opening acts: Poem | Until Rain - Πόρτες: 20:00 - Έναρξη: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
• Περιορισμένη προπώληση (100 εισιτήρια): 15 ευρώ
• Περιορισμένη προπώληση (200 εισιτήρια): 17 ευρώ
• Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο: 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
• The Nephilim Metal Store (Πατρ. Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη)
• Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη)
Eventbrite
Ticket Arena

Σε μία σκηνή όπου είναι σπάνιο να ξεχωρίσεις και να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά μοναδικό, κάποιες φορές ένα διαμάντι λάμπει. Το πιο πρόσφατο τέτοιο διαμάντι που έλαμψε στην διεθνή prog σκηνή είναι οι Νορβηγοί Leprous.

Έχοντας ανοίξει τον δρόμο για αυτό, με τρία στούντιο άλμπουμ: "Tall Poppy Syndrome" (2009), "Bilateral" (2011), και "Coal" (2013), οι πιο πρόσφατες μουσικές αναζητήσεις των Leprous στο "The Congregation" δίνουν έμφαση με έναν επικό τρόπο στην ωριμότητα που η μπάντα έχει πλέον αποκτήσει και οφείλεται -εκτός των άλλων- στην ασταμάτητη συναυλιακή τους δραστηριότητα, κατά μήκος και πλάτος διάφορων ηπείρων, μέσα στα τελευταία χρόνια. Οι Leprous έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν την προσοχή του κόσμου, σε έναν τέτοιο βαθμό, που τους έχει επιτρέψει να κερδίσουν μία μοναδική θέση σε μία πολυπληθή και πολυπρόσωπη prog σκηνή, όπως αυτή του σήμερα.

Το τελευταίο τους άλμπουμ "The Congregation" κυκλοφόρησε φέτος από την InsideOutMusic και αποτελλεί ένα έξοχο παράδειγμα εκφραστικής, σκοτεινής και πιασάρικης μουσικής, όπως και ένα απαραίτητο άκουσμα για κάθε ανοιχτόμυαλο οπαδό της απανταχού προοδευτικής μουσικής. Οι βαθυστόχαστοι στίχοι τους σκιαγραφούν σοβαρά ζητήματα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και με δεξιοτεχνία «ζωγραφίζουν» πάνω σε έναν καμβά γεμάτο αιχμηρές, ξεκάθαρες και εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις. Με το "The Congregation" οι Leprous πάνε τον ήχο τους ένα βήμα παραπέρα, καταφέρνοντας όμως παράλληλα να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του. Η μουσική πορεία τους καταδεικνύει πως δεν έχουν ούτε την ανάγκη αλλά ούτε και την πρόθεση να αντιγράψουν τις επιρροές τους, που ποικίλουν από τους Massive Attack και τους Radiohead, μέχρι τους Gojira, αλλά ούτε καν τους εαυτούς τους. Με το τελευταίο τους πόνημα δίνουν το δυναμικό παρόν προσφέροντας έναν φρέσκο και καινοτόμο τόνο στη καλλιτεχνική τους σφαίρα.

Με εφαλτήριο όλα τα παραπάνω, οι Leprous συνεχίζουν να κυριεύουν νέο κοινό με την επερχόμενη σειρά συναυλιών τους ανά τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνει εμφανίσεις σε festivals (Fortarock, Euroblast, Progpower κλπ) όπως και ένα εκτενές headlining Ευρωπαϊκό tour μέσα στον Οκτώβρη που θα δώσει μία ακόμη πνοή σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική πορεία τους. Απολαύστε τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Τα καλύτερα έρχονται!

Links:
Event page
www.facebook.com/leprousband
www.leprous.net
www.poemband.com
www.facebook.com/PoemOfficial
www.untilrain.com
www.facebook.com/untilrain
www.facebook.com/madeofstoneprods
www.facebook.com/Trailblazerrecords

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET