Οι Negura Bunget το 2015 για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Ρουμάνοι black metallers θα εμφανιστούν στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα

14/11/2014 @ 10:35
Negura Bunget (Romania)
+ Grimegod (Romania)
+ Diablery (Greece)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 - Kookoo Live Music Bar

«A Journey To Transylvanian Spirituality»

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχώνται στις μέρες μας, ότι έχουν προσωπικό ήχο και ένα από αυτά είναι οι Ρουμάνοι Negura Bunget. Ένα γκρουπ που το όνομά του, σημαίνει «μαύρη ομίχλη που βγαίνει από ένα πυκνό, σκοτεινό δάσος». Κάπως έτσι είναι και η μουσική του... Κατά βάση, black metal ήχος, με πολλά ethnic και ambient στοιχεία, πληθώρα πνευστών και αρχαίων οργάνων, avant-garde / progressive αισθητική και στίχους στα Ρουμάνικα, που οι ίδιοι το ονομάζουν «spiritual metal»!

Αν υπάρχουν δύο σχήματα που να μπορεί κανείς να πει ότι παρουσιάζουν ομοιότητες με τους γείτονές μας, Negura Bunget, αυτά είναι οι Primordial και οι Blut Aus Nord. Η καριέρα των Ρουμάνων ξεκίνησε το 1996, με το "Zîrnindu-Să", το οποίο ηχογραφήθηκε μέσα σε 20 μόλις ώρες, ως ντουέτο, με τον Negru στα ντραμς και τον Hupogrammos Disciple στην κιθάρα, τα πλήκτρα και τα φωνητικά. Τον επόμενο χρόνο μπήκε στο σχήμα ο κιθαρίστας Sol Faur και ως τρίο πλέον, κυκλοφόρησαν τρία ακόμα άλμπουμ, με κορυφαίο όλων το "Om", που κυκλοφόρησε το 2006 και εκθειάστηκε από σύσσωμο τον μεταλλικό Τύπο, θεωρούμενο ως αριστούργημα ενός ολόκληρου είδους.

Το 2009, αποδείχθηκε κομβική χρονιά για τους Negura Bunget, αφού υπήρχαν αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα στα τρία μέλη και το γκρουπ βρέθηκε στα όρια της διάλυσης. Τελικά οι Hupogrammos Disciple και Sol Faur σχημάτισαν τους Dordeduh και ο ντράμερ Negru συνέχισε με τη συμβολή αρκετών session μελών. Ουσιαστικά από τότε, έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ, το "Vîrstele Pamîntului", το 2010, ως εξάδα πλέον από την Code666. Το άλμπουμ αυτό ενθουσίασε τους οπαδούς τους, με το folk black metal και τις μπόλικες ανατολίτικες επιρροές του, όμως ο Negru, αποφάσισε να διώξει όλο το γκρουπ και να προσλάβει πέντε νέους μουσικούς, με τους οποίους ετοίμασε το έβδομο άλμπουμ του σχήματος, με τίτλο "Tău", το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο μέρος μίας μουσικής και οπτικής τριλογίας με θέμα την Τρανσυλβανία και που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, μέσω της Γερμανικής Prophecy Productions.

Στα πλαίσια λοιπόν της περιοδείας για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ, οι Negura Bunget, θα επισκεφτούν την χώρα μας για πρώτη φορά, για μία εμφάνιση στην Αθήνα την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στο Kookoo Live Music Bar, όπου θα παρουσιάσουν μία σύνοψη της καριέρας τους και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ξεχωριστή μπάντα, με μοναδικό ήχο και να κάνουμε το ταξίδι μας στην πνευματικότητα της Τρανσυλβανίας... Την συναυλία θα ανοίξουν οι συμπατριώτες τους, Grimegod, ενώ θα προηγηθούν οι Έλληνες Diablery.

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Public, Metal Era, Reload Stores, No Remorse Records, Παπασωτηρίου, Seven Spots
On-line: ticketpro.gr, viva.gr, tickets.public.gr και 123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET