Οι Metraton Nganga είναι το νέο πρότζεκτ του Philip Anselmo

Ο Anselmo περιγράφει την ηχητική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει

22/11/2015 @ 23:53
Ο Philip Anselmo, πρώην frontman των Pantera και νυν των Down και Superjoint, γράφει υλικό για ένα νέο death metal πρότζεκτ, το οποίο θα ονομάζεται Metraton Nganga.

Το lineup της μπάντας, εκτός απο τον Anselmo, περιλαμβάνει και τον ντράμερ Jose Manuel Gonzalez (Superjoint, Warbeast, Philip H. Anselmo & The Illegals). Σύμφωνα με τον Jay Gorania, δημοσιογράφο του καναδικού heavy metal περιοδικού Hellbound.ca, ο ήχος του νέου πρότζεκτ είναι τόσο μυστήριος όσο και σκοτεινός, ενώ το στυλ του θυμίζει τους παλιούς Immolation, τους Incantation ή ακόμα και τους Μεξικανούς Shub Niggurath. Ακούγοντας μερικά κομμάτια των Metraton Nganga, ο δημοσιογράφος προσθέτει: «Είναι θυελλώδη, αλλά έχουν και μια απόκοσμη, ονειρική ποιότητα.»

Ο Anselmo πρόσφατα αποκάλυψε ότι ασχολείται και με μία black metal μπάντα που ονομάζεται Scour, η οποία αποτελείται από μέλη των Cattle Decapitation και των Pig Destroyer. Εκτός αυτού, δουλεύει πάνω σε νέο υλικό για τον επερχόμενο δίσκο του με τους Philip Η. Anselmo & The Illegals και γράφει μουσική για την επόμενη κυκλοφορία των Superjoint μετά το "A Lethal Dose Of American Hatred" του 2013 (όταν το όνομα της μπάντας ήταν ακόμη Superjoint Ritual).

Ερωτηθείς για το πώς καταφέρνει να ακολουθεί διαφορετική φωνητική προσέγγιση σε κάθε του πρότζεκτ, απαντά: «Είναι επειδή μπορώ να τα κάνω όλα. Εννοώ, εκτός από ορισμένα είδη, φυσικά, που απαιτούν falsetto ή υψηλά φωνητικά ή κάτι που δεν μπορώ ή δεν είμαι πρόθυμος να κάνω. Μπορώ να τραγουδήσω, όταν θέλω να τραγουδήσω, και μπορώ να ουρλιάξω, όταν θέλω να ουρλιάξω. Μπορώ να τα κάνω αυτά τα πράγματα. Είναι ευλογία. Το κάνω από αγάπη για το κάθε πρότζεκτ. Το να ουρλιάξω με τους Down δεν θα έβγαζε κανένα νόημα, ειδικά όταν οι ρίζες τους είναι, ας πούμε, στους Black Sabbath. Όταν σκέφτομαι τους Down, αυτό σκέφτομαι, τους Black Sabbath. Ενώ με τους Superjoint, σκέφτομαι περισσότερο το hardcore του μέσου της δεκαετίας του '80.»   


  • SHARE
  • TWEET