Οι Mantar τον Νοέμβριο στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι Mantar θα ταρακουνήσουν τη σκηνή του Six D.O.G.S. και Eightball Club αντίστοιχα, βυθίζοντας υποψιασμένους και μη στην μαύρη πολεμική ατμόσφαιρα της καταιγιστικής μουσικής τους

30/09/2014 @ 10:47
Η Catch The Soap Productions και το Eightball Club παρουσιάζουν τους Mantar.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου - six d.o.g.s, Αθήνα [fb]
(διοργάνωση: Catch The Soap Productions)

Opening acts: To be announced
Πόρτες: 21:00 | Έναρξη: 21:30

Περιορισμένη online προπώληση: 8 ευρώ
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης / ταμείο: 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 210-3608366)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 210-3841550)
Gorilla 11 - Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 210-8069800)
Off The Record - Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς (τηλ: 210-4190230)
catchthesoap.eventbrite.com
123tickets.gr

Κυριακή 23 Νοεμβρίου - Eightball Club, Θεσσαλονίκη
(διοργάνωση: Eightball Club)

Opening acts, ώρες έναρξης, τιμές εισιτηρίων και σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Χρειάζεται ένας ιδιαίτερος καταλύτης για να μετατρέψεις τον ήχο σε κυριαρχητική εμπειρία. Οι νεοσυσταθέντες Mantar, μέσα στα δύο μόλις χρόνιας ζωή τους μας προτείνουν την δική τους μέθοδο: με μια σειρά από εφέ και ενισχυτές στο οπλοστάσιο τους, το ντουέτο απ' το Αμβούργο εξαγγέλλει τους μαύρους μουσικούς αφορισμούς του με βιτριολικές κραυγές, ντύνοντας τους πολεμικούς τους ύμνους με ισοπεδωτικά, στιβαρά τύμπανα και πομπώδεις, σαρωτικές κιθάρες.

Το αποτέλεσμα απροσδόκητο: συνδυάζοντας την Melvins sludgy εκκεντρικότητα με τον Motorhead ρυθμικό καταιγισμό και την late-'00s Darkthrone punk ορμή, οι Mantar δημιουργούν ένα μοναδικό μουσικό καλούπι μακριά από τυπικές κατηγοριοποιήσεις, δίνοντας στον larger than life ήχο τους ανεπανάληπτες μορφές. Χάριν στην ιδιαίτερη προσέγγιση και ασυγκράτητη ιδιοσυγκρασία των Hanno (κιθάρες / φωνητικα) και Erinc (τύμπανα), ο ογκώδης τους ήχος, παρά την απουσία μπάσου, χτυπάει με χαρακτηριστική ακρίβεια και συντριπτική δύναμη, εξαπολύοντας ενέργεια πολλαπλάσιας έντασης από πολλά σύγχρονα πολυμελή σχήματα - μια ένταση που αποδίδεται γλαφυρά στο ντεμπούτο της μπάντας "Death By Burning" (Svart Records, 2014), μια ασυμβίβαστη 100% no-bullshit DIY παραγωγή/ωμή επίδειξη ισχύος που μόλυνε ακαριαία με το μεταδοτικό της ακραίο heavy groove το παγκόσμιο sludge/black/heavy/whatever ακροατήριο.

Με τις ζωντανές τους εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη (μεταξύ των οποίων και στο φετινό Roadburn) να κερδίζουν αποθεωτικά σχόλια, το φαινομενικό ντουέτο των Mantar στα δύο μόλις χρόνια ζωής του έχει αποδείξει ήδη πως αποτελεί το σημαντικότερο ανερχόμενο σχήμα της σύγχρονης ακραίας heavy σκηνής. Στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι Mantar θα ταρακουνήσουν τη σκηνή του Six D.O.G.S. και Eightball Club αντίστοιχα, βυθίζοντας υποψιασμένους και μη στην μαύρη πολεμική ατμόσφαιρα της καταιγιστικής μουσικής τους.

Links:
mantarband.com | Mantar @ facebook | Mantar @ bandcamp
CTSprods.com | sixdogs.gr | eightballclub.gr

Mantar live in studio

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET