Oι Giant Squid επιστρέφουν με το "Minoans"

Οι ίδιοι ονομάζουν τον νέο δίσκο τους ως «γράμμα αγάπης στον Μινωικό πολιτισμό και την Εποχή του Χαλκού»

25/09/2014 @ 10:26
Η progressive doom-rock-sludge, ή όπως αλλιώς θέλετε, μπάντα επιστρέφει στις 28 Οκτωβρίου με τον πέμπτο δίσκο της, "Minoans", όπως ανακοίνωσε στην σελίδα της στο facebook.

Ηχογραφημένο από τον Tim Green (Earthless, Melvins) το avant-garde συγκρότημα εξερευνά τον Μινωικό πολιτισμό, τον αφανισμό των πρώτων Ελλήνων και την σχέση τους με το δικό μας... τέλος! Και οι τίτλοι των τραγουδιών είναι σχετικοί. Ιδού το tracklist:

01. Minoans
02. Thera
03. Sir Arthur Evans
04. Palace Of Knossos
05. Sixty Foot Waves
06. Mycenaeans
07. The Pearl And The Parthenon
08. Phaistos Disc

Oπως σχολιάζει ο Aaron John Gregory  (φωνή, κιθάρα) στο Action-pr.com (η εταιρεία προώθησης της μπάντας αλλά και σε δουλειές των Mastodon, Neurosis, High On Fire) στο "Minoans" τους τράβηξε η μεταφορική «σύγκρουση» της φυσικής ιστορίας με μια συγκλονιστική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.

«Είναι ένας heavy, εξωτικά όμορφος, δίσκος, αυτός που πάντα ήξερα πως μπορούμε να κάνουμε», τα λόγια του Gregory, ο οποίος επιμελήθηκε και το artwork του δίσκου. «Στιχουργικά είναι ένα γιγάντιο γράμμα αγάπης στην Εποχή του Χαλκού, μια περίδος που με γοητεύει και θεωρώ πως είναι καθρέπτης της σκληρής εποχής που ζούμε

giantsquid_cover
  • SHARE
  • TWEET