Οι Electric Litany σε mini tour τεσσάρων σταθμών στην Ελλάδα

Σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πάτρα και Αθήνα οι εμφανίσεις τους

23/10/2014 @ 19:25
Mε μια mini περιοδεία τεσσάρων εμφανίσεων σε ελληνικές πόλεις, επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη οι αγαπημένοι Electric Litany.

Opening act: Melentini / The Running Blue Trio

Στην Αθήνα θα εμφανιστούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Gagarin, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν εμφανίσεις σε Πάτρα, Ιωάννινα και Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του frontman Αλέξανδρου Μίαρη.

Το συγκρότημα που από το 2007 ακολυθεί μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, κυκλοφόρησε φέτος το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο  "Enduring Days You Will Overcome", με παραγωγό τον διάσημο Alan Parsons, συνεργάτη των The Beatles και Pink Floyd. Το άλμπουμ αντλεί έμπνευση από διαφορετικές πηγές. Αιθέριες κιθάρες, ονειρικά ηχοτοπία και η σαγηνευτική φωνή του Αλέξανδρου Μίαρη, μεταφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας, με τον πιο ευγενικό και δυναμικό τρόπο.

Η κατά το ήμισυ ελληνική μπάντα, εμπνέεται από τον σκοτεινό ήχο των Joy Division, The Cure και την απόκοσμη αισθητική της 4AD και φτιάχνει μικρά κομψοτεχνήματα, μπολιασμένα με ρομαντισμό και υποψίες από τον ήχο των περίφημων κερκυραικών φιλαρμονικών.

Υστερα από την φετινή τους εμφάνιση στο δημοφιλές Eurosonic festival της Ολλανδίας, και  το Τhe Finsbury του Λονδίνου, οι Electric Litany έρχονται το Νοέμβριο για τέσσερις εμφανίσεις που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τη συναυλία στο Gagarin θα προλογίσουν οι εξαιρετικοί Melentini / The Running Blue Trio.
Mελεντίνη: Πλήκτρα,σύνθεση, στίχοι -φωνή
Σπύρος Βρυώνης - τσέλο
Λάμπρος Λαπίνας - φαγκότο

Πρόγραμμα εμφανίσεων:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, Ιωάννινα | Πολυχώρος Αγορά
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, Κέρκυρα | Επτά τεχνών τόπος
Σάββατο 29 Νοεμβρίου, Πάτρα | Λιθογραφείο
Κυριακή 30 Νοεμβρίου, Αθήνα | Gagarin

Οι Εlectric Litany είναι: Αλέξανδρος Μίαρης (φωνή, κιθάρες, πιάνο, synths, τσέλο), Richard Simic (ντραμς, κρουστά), Παύλος Μαυρομματάκης (μπάσο), Benjamin Prince (synths).

Melentini

Η Μελεντίνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Διεθνές Ωδείο Αθήνας. Φοίτησε στο Ε.Κ.Π.Α, στο τμήμα αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής απ’την οποία αποσύρθηκε για να αφοσιωθεί στη μουσική διδασκαλία. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής και πιάνου. Η βάση της ως δημιουργός είναι στο Βερολίνο όπου έχει μεταναστεύσει μόνιμα.

Η Μελεντίνη είναι βασικός δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά άλμπουμ στο ενεργητικό τους ("Τoyland", 2010 / "The Collapse Of Civilization", 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές ανεξάρτητες δράσεις . Παράλληλα έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σχήματα και μουσικούς διαφόρων μ καταβολών όπως οι Universe217, οι Βlue Square, Τheodore, Pan Pan κ.ά. Μετά από μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.ά με τίτλο "Explosions Around, The Desert Inside", ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013 (CD special edition) και το 2014 σε βινύλιο (LP).

Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές κυρίως στην folk pop, τους μινιμαλιστές κλασικούς συνθέτες του 20ού αιώνα, τη βαλκανική παράδοση και τη nu jazz.

facebook.com/melentini.band
restlesswind.com/page_id=1062
sequencetheoryproject.bandcamp.com
"Almond Tree" official video

Παραγωγή: Μenta Αrt Εvents
info@menta3.com, τηλ. 2108617577

Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ προπώληση / 14 ευρώ πόρτα

Αθήνα: Viva.gr, Public, 7spots, Iανός, Παπασωτηρίου, Reload Stores
Ιωάννινα: Viva.gr, Public, Γερμανός (Ν.Ζερβα), Βιβλιοπωλειο Πρόκος, 7spots, Πολυχωρος Αγορά
Πάτρα: Discover, MusicStation, Γωνιά του Βιβλίου, Ηχότοπος, Διηχο, Ευοι-Ευάν, Λιθογραφείον
Κέρκυρα: Κατάστημα Κορνιζα, Corfu land shop

Δισκογραφία:
Enduring Days You Will Overcome (2014)
How To Βe Α Child & Win The War (2010)
Enemy (single, 2012)

www.electriclitany.com

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET