Οι Death (DTA Tours) και οι Obscura μαζί στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Ένα tribute συγκρότημα για τον Chuck Sculdiner και τους Death

16/11/2015 @ 11:26
Playfalse presents
Celebrating The Music Of Chuck Schuldiner
European Thought Patterns Tour 2016

Death (DTA Tours) (U.S.A.)
Gene Hoglan - Steve DiGiorgio - Bobby Koelbe - Max Phelps
+ Obscura (Germany)
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 - Fuzz Live Music Club
Σάββατο 2 Απριλίου 2016 - Principal Club Theater / Μύλος

Η κορυφαία και πιο επιδραστική μπάντα όλων των εποχών στο death metal, αναμφισβήτητα υπήρξαν οι Death, του μεγάλου Chuck Schuldiner, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας, στις 13 Δεκεμβρίου 2001, χτυπημένος από καρκίνο στον εγκέφαλο. Οι δύο μοναδικές συναυλίες που έδωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1998, υπήρξαν ορόσημο και από τις πλέον αξέχαστες όλων των εποχών, που έχουν διεξαχθεί στο χώρο της metal μουσικής στη χώρα μας ενώ παραμένουν βαθύτατα χαραγμένες στις μνήμες όσων τις παρακολούθησαν.

Τα επτά στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, ήταν ισάριθμα αριστουργήματα και από τις τάξεις τους πέρασαν εκπληκτικοί μουσικοί, αρκετοί εκ των οποίων ξεκίνησαν την καριέρα τους από τους Death και έγιναν περιζήτητοι. Από το 2012, ο manager του γκρουπ, Eric Greif, σύστησε στο κοινό μία εξαιρετική tribute μπάντα στους Death, με το όνομα Death To All, που πλέον ονομάζονται Death (DTA Tours), αποτελούμενοι από πρώην μέλη του συγκροτήματος του Chuck Schuldiner και ξεκίνησαν να δίνουν συναυλίες, αρχικά με φιλανθρωπικό σκοπό. Η ζήτηση για συναυλίες όμως, ήταν τόσο μεγάλη, που την επόμενη χρονιά, έκλεισαν μια Ευρωπαϊκή περιοδεία διάρκειας τριών εβδομάδων, που έγινε sold out!

Η ανταπόκριση που βρήκαν οι Death (DTA Tours), ήταν απίστευτα ενθαρρυντική, ώστε αποφασίστηκε να βγουν εκ νέου σε περιοδεία, η οποία αυτή τη φορά θα περάσει και από την Ελλάδα την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στο Fuzz Live Music Club και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο Principal Club Theater / Μύλος. To line-up του συγκροτήματος, αποτελείται από μουσικούς παγκοσμίου βεληνεκούς.

Στα ντραμς θα βρίσκεται, ένας από τους κορυφαίους ντράμμερ όλων των εποχών, ο Gene Hoglan, ο οποίος είχε παίξει στα "Individual Thought Patterns" και "Symbolic" των Death, αλλά και σε πάρα πολλά άλμπουμ συγκροτημάτων όπως οι Dark Angel (το βασικό του σχήμα), Fear Factory, Strapping Young Lad, Devin Townsend, Old Man's Child, Dethklok, The Almighty Punchdrunk, Daemon, Memorain και πιο πρόσφατα στους Testament και Viking. Στο μπάσο, θα είναι ίσως ο πιο περιζήτητος μπασίστας στον ακραίο χώρο, ο Steve DiGiorgio, ο οποίος είχε παίξει σε πολλές διαφορετικές περιόδους με τους Death, στα "Human" και "Individual Thought Patterns", αλλά και στα demo των "Symbolic" και "The Sound Of Perseverance" καθώς και στο μοναδικό άλμπουμ των Control Denied "The Fragile Art Of Existence", που είχε σχηματίσει ο Chuck Schuldiner λίγο πριν πεθάνει. Από εκεί και πέρα, ο κατάλογος συμμετοχών του, είναι άκρως εντυπωσιακός: Sadus (το βασικό του σχήμα), Autopsy, Testament, Iced Earth, Roadrunner United, Sebastian Bach, κλ.π. Στην κιθάρα, θα είναι ο Bobby Koelble (Azrael), που είχε παίξει στο θρυλικό "Symbolic" και στα φωνητικά / δεύτερη κιθάρα, ο Max Phelps, που ξεκίνησε από τους Exist και εν συνεχεία εντάχθηκε στους Cynic (αν συνεχίσουν), μαζί με τους Paul Masvidal και Sean Reinert, που έπαιζαν και αυτοί στους Death και τους Death (DTA Tours). Μάλιστα, οι φήμες που ακολουθούν τον Max Phelps, είναι ότι πρόκειται για  έναν καλλιτέχνη, που είναι ότι πιο κοντινό στον Chuck Schuldiner θα μπορούσαμε να ζητήσουμε...

Για το τέλος, θα πρέπει να αφήσουμε την περιγραφή του ίδιου του συγκροτήματος, σχετικά με τον λόγο ύπαρξης των Death (DTA Tours): «Οι Death σταμάτησαν να υπάρχουν σαν συγκρότημα το 2001, όταν και ο Chuck Schuldiner πέθανε από καρκίνο. Οι Death (DTA Tours) ονομάστηκαν έτσι, για να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι μία προσπάθεια για ξαναδημιουργηθούν οι Death, αλλά είναι ένα tribute στον Chuck Schuldiner και τους Death από ανθρώπους που τον γνώριζαν - οι μουσικοί του, η οικογένεια του και ο manager του». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συναυλίες τους, οι Death (DTA Tours) τιμούν όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος και οι εκτελέσεις τους είναι τόσο άρτιες που αγγίζουν τις αυθεντικές.

Μαζί με τους Death (DTA Tours) όμως, θα εμφανιστεί και ένα από τα κορυφαία progressive-technical death metal σχήματα της σύγχρονης εποχής, οι Γερμανοί Obscura, του φοβερά ταλαντούχου τραγουδιστή και κιθαρίστα Steffen Kummerer, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται και με τους Death (DTA Tours) σε ορισμένα κομμάτια! Και τα τρία στούντιο άλμπουμ των Γερμανών, είναι μνημεία στο χώρο του τεχνικού death metal και το επερχόμενο "Akroasis", που θα βγει στις αρχές του 2016 από τη Relapse Records, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Chuck Schuldiner μπορεί να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, αλλά η κληρονομιά που έχει αφήσει στη μουσική είναι ανεκτίμητη και οι Death (DTA Tours) φροντίζουν να την τιμούν υπέρ του δέοντος. Μην χάσετε την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται να παρακολουθήσουμε επί σκηνής μερικούς από τους ανθρώπους που συνεισέφεραν ώστε να δημιουργηθούν μερικά από τα αρτιότερα δείγματα ακραίου metal, σε μία συναυλία που φιλοδοξεί να επαναφέρει μνήμες από τις αξέχαστες εμφανίσεις του 1998...

Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) & 26 ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Αθήνα: Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Bowel Of Noise
Θεσσαλονίκη: Musicland - The Nephilim Metal Store
On-line: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET